Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фалшиви винетки... за фалшиви пътища

Бум на фалшиви винетки за леки автомобили има в област Монтана. За четири месеца пътните полицаи са хванали над 60 шофьори, които карат своите коли с неистински годишен винетен стикер.

В рубриката "Абсурдизми" на РАДИО ВИДИН ви разказваме за един от многото хванати на територията на област Монтана да управлява автомобил с фалшива винетка, с тази разлика, че колата не била негова. Докато правил услуга на свой приятел го хванали, че кара с неистински винетен стикер. Пред сътрудника ни Биляна Борисова потърпевшият споделя, че негов приятел е купил фалшивата винетка от пазара за коли от "някакъв" човек, който си бил продал колата и винетка вече не му трябвала.

Служителите на КАТ почти през ден хващат шофьори с фалшиви винетки. От КАТ предупреждават да се закупуват винетки само от оторизираните магазини.

"Не купувайте винетки от случайни хора, въпреки ниската цена", съветва главен инспектор Елвис Иванов- началник сектор "Пътна полиция" в Монтана.

Каквото и да си говорим обаче за фалшивите винетки, които на места вървели по 3 лв., с тези ями по пътищата и тези 3 лв. са много, защото никой няма да ни плати ремонта на колата след трошенето в дупките, които на места са като кратери! Защо трябва да си купуваме винетки, при положение, че един път плащаме пътен данък, втори път поддръжката на пътищата/пътен данък/, е включена в акциза на всеки литър гориво (акциза е почти 50% от стойността на горивото) и трети път- замислят се тол- такси за магистрали.

А какво да кажем за пътя Видин- Плевен в района на Бяла Слатина? На хората, успели да преминат оттам, трябва да им плащат винетния стикер за години напред.
По публикацията работи: Екип на "Посоките на делника"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Колко сериозен е проблемът с безводието

Над 400 населени места у нас официално имат издадена заповед от кмета за воден режим. Още 140, по сигнали на граждани и медийни публикации също имат проблеми с водоснабдяването. Това съобщи Тома Белев- съпредседател на "Зелено движение", природозащитник. Той е изготвил карта на безводието у нас. Информацията не е публична, разпръсната е по..

публикувано на 02.09.24 в 15:02

Хората от Боровци очакват ремонт на моста в селото

Екипът на Радио ВИДИН е на гости на Боровци седмица преди фестивала там.  Селото има добро местоположение, на 10 км е от Монтана и на 10 км от Берковица. Има интерес към закупуване на имоти там.  В селото ни очакват деца, които участват в певческата група към читалището, са се събрали от рано сутринта, за да могат да покажат какво са научили..

публикувано на 30.08.24 в 11:30
Теодора Йовчева

Теодора Йовчева: Стабилността на демокрацията от първите години на Прехода е изключение, а не правило

Два месеца остават до 27 октомври, когато за втори път през тази година и за седми от 2021-ва досега ще избираме парламент.  Къде се корени задълбочаващата се партийна и политическа криза в страната?  Има ли основания да се очаква, че вотът наесен ще приключи изборната спирала?  Действащото статукво дискутираме с политолога Теодора Йовчева . Радио..

публикувано на 29.08.24 в 10:05

Намалява ли безработицата и кои професии са предпочитани?

Агенцията по заетостта отчете минимален ръст на безработицата от 0.1 процентни пункта през месец юли спрямо юни. С регистрация в бюрата по труда в края на миналия месец са били 152 хиляди и 800 души, като спрямо юни броят им се увеличава с 1900. Ръст на безработицата се отчита и на годишна база. Административната статистика на Агенцията..

публикувано на 28.08.24 в 10:45

Яница Петкова: Все още сме в центъра на политическата криза

На извънредното заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента Румен Радев, положиха клетва пред депутатите. По-рано днес държавният глава подписа указа за назначаване на второто служебно правителство с премиер Димитър Главчев , а с друг указ насрочи за 27 октомври избори за 51-во Народно събрание...

публикувано на 27.08.24 в 12:03

Незаконна сеч в защитени гори до видинското село Синаговци

Анелис Бюгенхаут живее във видинското село Синаговци повече от 10 години. В събота, 17 август, подава сигнал за незаконна сеч в местността "Божурица" до селото. Изпраща по електронната поща до различни институции и медии писмо, в което пише: "Пиша ви, за да обърна внимание на систематичните злоупотреби със защитените гори в Божурица и..

публикувано на 26.08.24 в 15:19

Село Замфирово - със спомен за миналото и поглед в бъдещето

Екипът на Радио ВИДИН гостува на село Замфирово. Едно прекрасно село, с големи къщи и просторни дворове, с плодородна земя, с прекрасни природни дадености, с трудолюбиви хора.  Замфирово е в община Берковица. Намира се на 340 м надморска височина, на 18 км от Берковица и на 18 км от Монтана.  Старото име на селото е Гушанци. На 24 септември..

публикувано на 23.08.24 в 12:00