Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канабис е открит в монтанското село Стубел

На 14 септември, след получен сигнал в ОДМВР в с. Стубел е извършена проверка в двора на къща, собственост жител на гр. Монтана. В резултат на извършената проверка са намерени 3 растения от вида на конопа с височина от 1,20 до 2,00 метра, с общо тегло на суровата зелена маса 3,5 кг, които при направения полеви тест реагират на канабис. По случая продължава работа ОДМВР Монтана.

В същият ден между 10,00 ч. и 14,00 ч. на територията на РУП Берковица е проведена полицейска акция "Сирена". Проверени са 28 моторно-превозни средства. Съставени са 11 акта и 7 фиша във връзка с констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата.

Между 23,00 ч. на 14 септемврии 03,00 ч. на 15.09.2012 г. на територията на гр. Берковица е проведена полицейска операция, при която са извършени проверки на 6 питейни и увеселителни заведения. Изготвени са три писмени полицейски разпореждания на основание чл. 55 от ЗМВР. Съставени са 3 акта във връзка със Закона за българските лични документи и 1 фиш във връзка с констатирано нарушение на Закона за движение по пътищата.


На 13 срещу 14 септември в землището на с. Дружба, общ. Видин, неизвестен извършител, чрез взломяване на врати на трафопост, обслужващ базова мобилна станция, собственост на "Космо България Мобайл" ЕАД, гр. София, е проникнал в помещението, откъдето чрез срязване с неустановено техническо средство е извършил кражба на медни намотки от трансформатор за високо напрежение. Стойността на щетата е в процес на установяване. По случая в РУП-Видин е образувано досъдебно производство.

На 17 септември около 04,00 часа е възникнал пожар в неработещ от дълги години ресторант в с. Ружинци, обл.Видин, в резултат на който са изгорели 300 кв.метра покривна конструкция. Стойността на щетите и причините за пожара са в процес на установяване. Спасени са 5 съседни сгради.

По публикацията работи: Екип Новини


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 18 април 2024 година

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци. Идеята е на кмета на общината Александър Александров, а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. Безработните  в общините Враца и Криводол са намалели с 35 през март и по данни на бюрото по труда в града под Околчица вече са 1 804-ма. Отчетените стойности..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Административният съд отложи делото по казуса с кмета на Вълчедръм

Административен съд - Монтана не даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината, заради конфликт на интереси. На свое заседание, на 6 април, Общинската избирателна комисия във Вълчедръм отказа да прекрати предсрочно правата на кмета Иван Барзин,..

публикувано на 18.04.24 в 16:51

Рисунки украсиха електрически табла в Ружинци

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци . Идеята е на кмета на общината Александър Александров , а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. "Идеята е лично моя, след като видях през последните една-две години в Белоградчик на много места се появиха прекрасни пейзажи и рисувани животни. И затова ми..

публикувано на 18.04.24 в 16:40

Среща за цифровите технологии се проведе във видински пенсионерски клуб

Възрастни хора от Видин научиха повече за цифровите технологии и как те могат да опростят нашето ежедневие. Това беше темата на информационно събитие, което Регионалният информационен център "Европа Директно" организира в пенсионерския клуб "Белият Дунав" . Целта на срещата е членовете на пенсинерския клуб да имат възможност да изкажат мнението си..

публикувано на 18.04.24 в 15:06

Ученици от Зверино отново помагат в Черепишкия манастир

Продължава мисията „Направи добро, предай нататък“ на учениците о т СУ „ Св. Климент Охридски“ в мездренското село Зверино . Те са доброволци към клуб „БМЧК и приятели на Искърското дефиле”.  Заедно с техния ръководител Петя Илиева и игумена на манастира архимандрит Йоаникий, учениците отново почистиха и освежиха двора на Черепишкия манастира..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

"Нощ в библиотеката" ще се състои във Враца

За осма година в Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца ще се проведе инициативата "Нощ в библиотеката" . Това ще се случи в Световния ден на книгата и авторското право - 23 април, когато вратите на културната институция ще останат отворени и след 18:00 часа. Откриването на инициативата ще бъде в 18:30 часа със спектакъл на Театрална група..

публикувано на 18.04.24 в 14:32

2 май ще бъде неучебен и в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков ще обяви 2 май за неучебен ден . Заповедта се подготвя и ще бъде подписана утре, съобщи Живков, който участва днес в 160-тото редовно заседание на Комитета на регионите в Брюксел. По силата на Закона за предучилищно и училищно образование кметовете могат да обявят за неучебни до три дни в годината...

публикувано на 18.04.24 в 11:33