Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избират първенец в спортното училище във Враца

46-ет състезателя от 7 вида спорт ще си оспорват отличието да са номер 1 на Спортно училище „Св. Климент Охридски” във Враца за 2012 година.

Журналисти, преподаватели и треньори ще гласуват с анкетни карти за подреждане на традиционната класация на най-добрите 10 в единственото спортно училище в Северозападна България. Церемонията по награждаването обикновено е в края на януари, а понякога тържеството на школото е по-добре проведено от допитването в града.

По 7 представителя на клубовете по спортна стрелба и борба – класически и сводобен стил, 5-има от отборите по водна топка и 4 лекоатлета са попаднали сред номинираните.

В допитването участват още джудисти и волейболисти.
Тази година изявен фаворит няма, което прави състезанието за първите места изключително оспорвано и непредсказуемо

По публикацията работи: Жоро Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 6 август 2024 година

В ход е основен ремонт на  17 улици  в град Мездра, които са включени в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2024 година, съобщават от местната управа.  Инфраструктурните обекти се реализират с целеви средства от държавния бюджет на Република България за тази година. По част от новостроящия се скоростен път Мездра-Ботевград не се работи,..

публикувано на 06.08.24 в 18:05

Пожар застраши вили и бензиностанция край Лом

Огнеборци спасиха от пожар бензиностанция и вили в местността Бахчите край Лом . Шест екипа са гасили пламъците. Междувременно в монтанския квартал "Кошарник" днес за пореден път възникна пожар. Пожарът в ломската вилна зона Бахчите е възникнал в 12:30 часа днес. Първоначално на място е изпратен един екип на пожарната от Лом. Впоследствие са..

публикувано на 06.08.24 в 17:08

Млад автор ще представи дебютен роман в Мездра

Читателски клуб „Book Hub“ при Народно читалище ”Просвета 1925” в Мездра организира премиерното представяне на книгата „Вой” в града. Това е и дебютният роман на младия еколог и писател Александър Петров, който твори под псевдонима Александър Скалд . „Вой“ е история за борба срещу бракониерството. Разказва и легенда за огромен черен..

публикувано на 06.08.24 в 15:45

Врачанският театър представя „Грозното пате“ на международен фестивал за деца

Врачанският драматично-куклен театър ще представи на международен фестивал за деца своята продукция „Грозното пате“ от Ханс Кристиян Андерсен. Поканата към културния институт в града под Околчица е от Летния международен куклен фестивал на открито „Дни на куклите“ в Бургас, в чиято официална програма за първи път попадна постановката за..

публикувано на 06.08.24 в 15:00

Тече основен ремонт на 17 улици в Мездра

В ход е основен ремонт на 17 улици в град Мездра , които са включени в Инвестиционната програма на Община Мездра за 2024 година, съобщават от местната управа. Инфраструктурните обекти се реализират с целеви средства от държавния бюджет на Република България за тази година. Строително-монтажните работи (СМР) включват фрезоване на съществуващите..

публикувано на 06.08.24 в 12:00

Научна конференция представи археологически находки в Лом 

Историческият музей в Лом бе домакин на Национална научна конференция DACIA RIPENSIS (Крайбрежна Дакия), на която бяха представени новооткрити археологически находки и неизвестни досега на науката обекти около поречието на река Дунав. Научният форум бе в памет на археолога и общественика Валери Стоичков – вдъхновител и основен двигател на..

публикувано на 06.08.24 в 10:55

Възрастна жена пострада при пътен инцидент в Лом

72-годишна пешеходка е пострадала при пътно-транспортно произшествие с лек автомобил в Лом , съобщават от полицията.  Инцидентът е станал вчера, 5 август, около 10:10 ч. на ул. "Софийска" в града. Лек автомобил, управляван от 78-годишен местен жител, не пропуснал движещата се по пътя 72-годишна пешеходка от крайдунавския град, при което я..

публикувано на 06.08.24 в 10:38