Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намираме къде ще гласуваме за референдума през интернет, SMS и телефон

От днес, Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" осигурява достъп до избирателните списъци за Националния референдум на 27.01.2013 г. за всички български граждани. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Сайтът предоставя възможност да се правят справки за избирателната секция и място за гласуване, да се подава "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място". Последните две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис, уточняват от ведомството. Може да се изпраща и SMS на номер 18429. Номерът е единен и за трите мобилни оператора. В текста на SMS-а се изписват единствено десетте цифри на ЕГН-то. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция. Проверката може да бъде направена и на телефон 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO"), който е безплатен за цялата страна.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Спокойна е обстановката във Видинска област след проливните дъждове

Обстановката   след  проливните дъждове  във Видинска област  е спокойна , няма населени места без водоподаване и електричество.  Това стана ясно след проведена работна среща на щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб, свикан от областния управител Ани Арутюнян...

публикувано на 10.05.24 в 10:59

Продължава почистването на залетите от водите на река Делейнска имоти

Доброволци и общински служители ще продължат разчистването на имотите, наводнени вчера от придошлата река в село Делейна . Обстановката се нормализира, обясни кметът на община Брегово Илиян Бърсанов . "Всичко е спокойно, водата вече се оттегли. Продължава почистването на засегнатите жилища, основно кал. Имаме доброволен отряд и от..

публикувано на 10.05.24 в 10:07

Монтана се включва в XVIII Национална библиотечна седмица

От 10-и до 17 май се провежда 18-ото издание на Националната библиотечна седмица на тема "Библиотеките - по-нужни от всякога", съобщават от библиотеката в Монтана. Инициативата е на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), в партньорство с фондация "Глобални библиотеки – България". Целта на Националната библиотечна седмица е да..

обновено на 10.05.24 в 10:03

Актове за нарушители на обществения ред във Враца

Инспекторатът към Община Враца състави актове на нарушители на обществения ред в града.  От началото на месеца от наказателното звено са съставени над 15 акта за нарушаване на местните наредби.  Основните санкции са за замърсяване на обществени пространства. В рамките на инспекциите са глобени собственици на домашни любимци, които са разхождани без..

публикувано на 10.05.24 в 08:07

Тежка катастрофа на пътя Мездра - Ботевград

Девет души са пострадали при тежка катастрофа на международния път Е 79 между Мездра и Ботевград. Ранените са пътували в микробус, който се е ударил в ТИР.  Четирима от пострадалите, които са с опасност за живота, са транспортирани в софийски болници. На по-леко ранените с фрактури и контузии на крайниците се оказва медицинска помощ в спешното отделение..

публикувано на 09.05.24 в 23:00

Снимката на 9 май 2024 година

Река Делейнска наводни приземните етажи на къщи в ниската част на село Делейна, община Брегово. Нивото ѝ се повишило вследствие на обилните дъждове.  Няма пострадали хора.  В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло..

публикувано на 09.05.24 в 18:05

Над 500 подрастващи танцьори и певци се изявиха на Третия международен детски фестивал „Мездра-май“

Повече от 500 подрастващи танцьори и певци от България и Гърция взеха участие в Третия международен детски фестивал (МДФ) за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“, който се проведе в гр. Мездра, съобщават от общината. Организатори на събитието, което е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата..

публикувано на 09.05.24 в 16:52