Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушателите на РАДИО ВИДИН: "Бъдете все така обективни!"

На празник, като на празник. За четвъртия рожден ден на РАДИО ВИДИН получихме много поздрави от обществени личности и приятели. Гордеем се с тези поздрави, защото вниманието е истинско и от сърце. Пожелахте ни да бъдем все така обективни и в услуга на хората. Ето и част от поздравите, които видинчани отправиха към радиото, събрани в анкетата на Петър Антонов:

"Все така бодри бъдете и в услуга на хората. Всеки ден ви слушам. Много харесвам предаването за руската музика, рубриката за кметовете ... Живи и здрави да сте! ... Успех и продължавайте да веселите народа! ... Бъдете все така обективни..."

Получихме много поздрави и от кметове на общини в Сверозападна България. Първи за нас се сетиха Николай Иванов, кмет на община Враца и Златко Живков, градоначалникът на община Монтана.

© Снимка: Община Враца

"Вече сте една от доказаните сериозни медии в региона, която е чувствителна към важните обществени теми. Чрез вас хората са информирани за всичко, което се случва в нашия край. Желая ви много успехи и да продължавате в този дух", пожела на РАДИО ВИДИН кметът Николай Иванов.
 
 

"За тези четири години, откакто работите, успяхте да се наложите в медийното пространство на Северозапада. Представяте актуални новини и сте непредубедени. При вас не долових да има цензура или недобросъвестно отношение. ... Омръзна ми да повтарят клишето за

© Снимка: Община Монтана

Северозапада, че е западнал. Нашата земя хубава е по-корава, това се отнася за хората, които живеем тук. Не е нужно да се самобичуваме, защото едва ли така ще ни стане по-леко. Голяма част от вашите репортажи имаха за цел да покажат реалния живот на хората тук, а не това, което е прието като клише. Честит рожден ден! Вдигнете глава още нагоре и продължавайте все така напред"- това ни пожела кметът на Монтана Златко Живков. А да бъдем обективни и коректни е и нашият стремеж. Това ни пожелаха и кметовете на Брегово и Белоградчик- Милчо Лалов и Борис Николов:

 

© Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

"От името на една от най-северозападните точки на Република България- община Брегово, категорично заявявам, че за четиригодишното си съществуване РАДИО ВИДИН се наложи заради обективните емисии, които излъчва. Радиото е много важно, когато България е изпарвена пред социална, икономическа и политическа криза. И то се налага заради своята безпристрастност. Пожелавам на екипа на РАДИО ВИДИН кураж и обективността да бъде задача номер едно в предаванията"- пожела Милчо Лалов.

Изненадан съм, че за такъв кратък период от време РАДИО ВИДИН убедително се наложи, като едно от най-слушаните в Северозападна България, каза управникът на община Белоградчик Борис Николов:

"Покритието е отлично, а програмата е изпъстрена с актуални новини, свързани с живота в нашия край. Екипът е професионално подбран, това придава допълнителна тежест за чуваемостта на радиото. Пожелавам ви ползотворни години, все по-често да бъдете слушани. Да са живи и здрави слушателите, за да го има и радиото."
 
 
Убеден съм, че в продължение на четирите години, в които съществува, вашата медия се е превърнала в необходима част от ежедневието на видинчани, е мнението и на кмета на Видин Герго Гергов:

"РАДИО ВИДИН търси и намира своето място сред най-популярните медии в целия Северозападен регион. Хубаво е, че програмата на радиото се обогатява непрекъснато и се дискутират разнообразни теми от обществено-политическия живот. Слушателите могат да разчитат на актуална информация, представят се различни гледни точки към събитията и проблемите. Пожелавам на екипа да бъде обективен и безпристрастен при отразяването на събитията в региона, да отстоява безкомпромисно позициите си и етичните принципи на журналистиката. 1-ви март е прекрасен български празник, за вас- двоен. Пожелавам ви да усетите съзидателната енергия на този ден. Бъдете здрави и успешни!"

© Снимка: Официален сайт на Община Мездра

Радвам се, че ви има, защото отразявате това, което ни интересува- събитията в региона, каза Иван Аспарухов, кмет на община Мездра:

"РАДИО ВИДИН има своето присъствие и се надявам, че все повече и повече ще бъде рупорът на Северозапада. Нека радиото бъде проводникът за това, което се случва при нас."

Дано да сме постигнали и доказали качества, които гарантират успех. Дано сме съумели да задържим интереса. А ние си пожелаваме ентусиазъм, вяра, сили, всеотдайност и упоритост.
По публикацията работи: Лилия Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Село Гомотарци - с бъдеще във винения туризъм и с грижа за опазване на миналото

Гостуваме на Гомотарци, едно село разположило се на брега на река Дунав.  Голямо  и красиво населено място, с няколко площада, с просторни и красиви къщи с големи дворове и трудолюбиви хора. Видинското село се гордее със запазената си църква, големия църковен двор, с ценните стенописи, които са реставриран и с новата трапезария към храма...

публикувано на 12.07.24 в 12:00

Калин Виденов: Геноцидът над Северозапада от страна на ГЕРБ продължава

Все по-илюзорни изглеждат шансовете за съставяне на редовен кабинет в рамките на настоящото Народно събрание.  Политическата криза в страната продължава да се задълбочава.  Предсрочните избори наближават с все по-голяма скорост, а единственият шанс да не се стигне до тях е експертен и технически кабинет с третия мандат.  Как се отразява дългогодишният..

публикувано на 11.07.24 в 10:00

Нуждае ли се от рестарт икономиката ни?

България трябва да извърши смели реформи на пазара на труда и в образованието, защото рискува икономиката ѝ да стане много неконкурентоспособна. Разходите за труд растат ударно и въпреки това не успяват да наваксат изоставането спрямо ЕС, а производителността остава ниска. Трябва да се подобри рязко и средата за инвестиции, които изостават..

публикувано на 10.07.24 в 10:45
Боян Минков, кмет на община Белоградчик

Боян Минков: Липсата на редовно правителство затруднява работата на общините

Общините са сред потърпевшите от политическата криза в страната ни, коментира кметът на Белоградчик Боян Минков . По думите му политиците трябва разберат, че хората все повече ще ги наказват по време на избори, като все по-малко гласуват. "Има огромни затруднения в работата на общините и ние, кметовете, го усещаме най-силно, защото сме..

публикувано на 09.07.24 в 14:26
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Политическата нестабилност усложнява постигането на стратегическите ни цели- Еврозоната и Шенген

Ако политиците в България не успеят да се разберат и се стигне до нови избори, се усложняват задачите, свързани със стратегическите цели на страната ни- Еврозоната и Шенген, коментира икономистът и финансист Румен Гълъбинов. По думите му, има риск и да не получим в пълен размер средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. "Планът за..

публикувано на 09.07.24 в 13:31

Засилен контрол на Инспекциите по труда за недеклариран труд в рискови сектори

Работата без трудов договор е нарушение, за което в Кодекса на труда изрично е регламентирано, че не може да е маловажно . Затова винаги, при установяване на такова нарушение, се налага санкция, която не може да бъде по-малка от 1500 лева и може да достигне до 15 000 лв.   Много е важно всеки работник да разбере, че когато се съгласява да работи без..

публикувано на 08.07.24 в 15:03

Изсветлява ли сивата икономика

Публичните финанси на България губят близо 3 млрд. лева на година, заради невнесени данъци и осигуровки, вследствие на недекларирана заетост. Изводът е на Асоциация на индустриалния капитал в България. Типичните проявления на недекларирана заетост са няколко и те се променят през годините в зависимост от степента на контрол и в зависимост от..

публикувано на 08.07.24 в 14:59