Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екипи на Областната администрация във Видин ще помагат при проблеми с копирната техника на изборите, доставени са бюлетините за вота

В Областната администрация- Видин са доставени 109 хиляди бюлетини за парламентарните избори. Уточнени са маршрутите, по които ще се приемат материалите от секционните избирателни комисии.

"Областна администрация- Видин съвместно с Районната избирателна комисия работи по пълното осигуряване на изборния ден. Нашите ангажименти са свързани с приемане на всички изборни материали и предаването им на общините"- съобщи заместник-областният управител Елка Георгиева.

Получаването на бюлетините ще е от 8 до 14 часа в деня преди изборите, по предварително утвърден график по общини. След 14 часа в Конферентния център на Областната администрация ще бъде настанен екипът от Информационно обслужване, който в изборния ден ще обработва резултатите, получени от секционните избирателни комисии. Дежурни екипи от Областната администрация в изборния ден ще помагат при проблеми с копирната техника, която вече е разпределена на секциите по общини.

"Заедно с фирмата, която предоставя техниката, имаме готовност да реагираме на всеки възможен проблем, възникнал както със самата техника, така и с мастилото, с което са заредени принтерите. Има резервни количества, както и екипи, които могат веднага да реагират и да посетят съответната избирателна комиси"- каза Елка Георгиева.

Заместник- областният управител уточни, че са изпратени всички възможни уведомления до общините по отношение на материалите, които трябва да получат от Областната администрация и тези, които те трябва да предат на секционните избирателни комисии.

"На страницата на ЦИК са качени видеоматериали за работа с принтерите. Клиповете са ползвани и при обученията на представителите секционните комисии"-обясни Елка Георгиева.


В Областна администрация- Видин е сформиран екип по организационно-техническата подготовка на изборите, който в деня на вота ще получава резултати и ще ги препредава на Районната избирателна комисия , а от нея те вече ще бъдат предавани на ЦИК.

"Нашите експертите ще съдействат за това целия процес по предаване на материалите да премине спокойно, нормално и възможно най-бързо"- коментира заместник-областният управител Елка Георгиева.
По публикацията работи: Анжела Каменова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 август 2024 година

Продължават дейностите по гасене на  пожар  в землището на село Долно Церовене, община Якимово, съобщават от Северозападно държавно предприятие - Враца. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа.  Във Видин заработи консултантски офис по програмата за смяна на отоплителните уреди.   Консултанти ще помагат при попълването на заявленията на..

публикувано на 26.08.24 в 18:00

Пожар гори край село Долно Церовене

Продължават дейностите по гасене на пожар в землището на село Долно Церовене , община Якимово, съобщават от Северозападно държавно предприятие - Враца. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа. Днес на терен са 6 служители на Държавно горско стопанство -  Монтана с две пожарни коли. Унищожена е близо 250 дка акациева гора. Потушен е пожарът в..

публикувано на 26.08.24 в 16:37

Публично обсъждане на отчета на общинския бюджет за 2023 г. се проведе в Мездра

Публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на общинския бюджет за 2023 г. и на отчета на сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) се проведе в Община Мездра, съобщават от местната администрация. На обсъждането присъстваха представители на Общинската администрация, кметове и кметски наместници на населени места, ръководители на бюджетни..

публикувано на 26.08.24 в 16:07

Два автомобила се удариха между Дунавци и Арчар

Тежка катастрофа е станала по пътя Дунанвци- Арчар . Временно беше ограничено движението и в двете посоки, съобщават от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Инцидентът е станал след депото за битови отпадъци около 14:00 часа. Челно са се блъснали два автомобила. Единият от тях е с разградска регистрация, а другият - с видинска, съобщи източник на..

публикувано на 26.08.24 в 16:02

Във Видин заработи консултантски офис по програмата за смяна на отоплителните уреди

Консултанти от днес помагат при попълването на заявленията на хората, които ще кандидатстват за подмяна на отоплителните уреди по проект на Общината. Открит е офис за техническа подкрепа, който е на адрес улица "Баба Тонка" №3 във Видин. Целта е да се подобри качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на нивото на фини прахови частици...

публикувано на 26.08.24 в 14:48

С две премиери, турнета и гостуващи спектакли врачанският театър започва новия сезон

Драматично-куклен театър-Враца  (ДКТ-Враца) стартира новия творчески сезон. През септември програмата на театъра обещава разнообразие от постановки, турнета, гостуващи спектакли и две впечатляващи премиери, посочват от културната институция. Още на 5 септември, четвъртък, Врачанският театър ще зарадва публиката в село Габаре с две..

публикувано на 26.08.24 в 14:00

До края на август се приемат заявки за "Балканът пее и танцува" в Берковица

31-ви август е крайния срок за подаване на заявки за участие в традиционния фолклорен фестивал в Берковица "Балканът пее и танцува" , чието начало е поставено в далечната 1937 година с подкрепата на легендарния Дан Колов.  Фестивалът ще се проведе на 7-и и 8 септември в Берковица. Организатори са Община Берковица и Народно читалище "Иван Вазов 1872"...

публикувано на 26.08.24 в 12:00