Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участници в ТИД останаха недоволни от условията във Видин

© Снимка: Община Видин

Ръководителите на групите от 58-ия международен Дунавски поход ТИД-2013, който преди два дни акостира на видинския бряг, се срещнаха със заместник кмета на Общината Борислава Борисова.

"Ръководството на Община Видин споделя напълно убедеността на организаторите във възможностите за развитието на туризма в дунавския регион и им благодари за приноса в популяризирането на нашия старопрестолен град."

Представителката на австралийската група Хелън Джейкъбсън сподели, че е очарована от красотите на Видин.

"Беше много хубаво. Надявам се скоро да дойда пак, да опитам от гостоприемството ви, да видя крепостта и вашия град отново."

© Снимка: Община Видин

Не всички присъстващи обаче бяха доволни от посрещането на видинския бряг. Ръководителят на сръбската група Предраг Богданович посъветва представителите на Общината да посетят лагера край крепостта Баба Вида и да се срещнат с всички участници в регатата.

"Трябва да дойдете в лагера, да се срещнете с хората, да си размените с тях по някоя дума- така правим ние у нас. Това е нещо естествено."

Сериозен проблем при престоя на участниците в международната регата е липсата на душове и тоалетни, заяви организаторът на ТИД за България Йонко Кожухаров.
"Тези хора пътуват с дни по Дунава и когато слязат тук искат елементарни условия- да имат къде да се изкъпят и да имат тоалетни. Бяхме много изненадани, когато дойдохме тук и разбрахме, че химическите тоалетни се заключват..."

Немските участици пък изразиха учудването си от факта, че единствено в българската част на Дунав е забранено къпането. Днес регата тръгва към следващата си спирка- Лом.

По публикацията работи: Цветомир Цветанов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца ще отбележи Международния ден на младежта

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан във Враца с богата програма, съобщиха от общинската управа. На 10 август (събота) от 18:00 часа в парк "Зелето" екипите на Младежки център - Враца и Младежки дом - Враца, в партньорство с Ученическия общински съвет, Интеракт, Областен информационен център (ОИЦ), Превантивно-информационен център..

публикувано на 09.08.24 в 12:07

Трима души пострадаха при катастрофа на Е-79 край Видин

Лек автомобил и такси са катастрофирали на главен път Е-79 край Видин . Инцидентът е станал вчера, 8 август, около 21:00 часа. Трима души са настанени за лечение във видинската болница.   42-годишен шофьор на лека кола, движейки се от Дунавци към Видин, при десен завой изгубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и се блъснал..

публикувано на 09.08.24 в 10:52

Самодейни състави от село Зверино се отличиха на международен фестивал

Отлично се представиха самодейците при Народно читалище ”Факел” в с. Зверино на XII Международен фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ , който се проведе в свищовското село Царевец.  Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" от мездренското село спечели специалното отличие на Българско национално радио - грамота, статуетка и парична награда..

публикувано на 09.08.24 в 09:59

Безплатни тестове за СПИН правят в берковски квартал

Безплатни тестове за СПИН правят днес в квартал "Раковица" в Берковица . Лятната антиспин кампания се провежда от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана.  Под мотото "Безопасна ваканция" преминава инициативата на РЗИ.  Днес от 10:00 до 12:00 часа в квартал "Раковица" в Берковица всеки желаещ ще може да се изследва безплатно и анонимно..

публикувано на 09.08.24 в 09:32

"Читалня на открито" за най-малките ще се проведе във Враца

Приключва инициативата "Читалня на открито" към библиотеката на при Народно читалище "Развитие 1869" във Враца. Тя е част от програмата "Книжно лято" на библиотеката и е организирана съвместно с Етнографско-възрожденски комплекс "Никола Войводов", информира Борислава Иванчева , завеждащ библиотеката към читалището: "Наши гости отново ще бъдат..

обновено на 09.08.24 в 08:41

Допълнителни знаци за забранено паркиране поставят във Враца

Община Враца започна поставянето на допълнителни знаци, забраняващи престоя и паркирането на превозни средства, поради множество сигнали за неправилно паркирани автомобили, които създават предпоставки за произшествия и пречат на преминаването на пешеходци , съобщиха от градската управа. Към знаците е добавена и допълнителна табела, напомняща на..

публикувано на 09.08.24 в 07:35

Снимката на 8 август 2024 година

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" скоро ще приключи.  Това е един от най-важните инфраструктурни проекти във водоснабдяването в област Видин за последните 40 години. Над 10 институции обсъдиха как да се облекчи тежкотоварния трафик в страната. Инициативата е на министъра на транспорта и..

публикувано на 08.08.24 в 18:05