Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата във Враца е с нов директор

Досегашният и вече бивш заместник-кмет на Враца Светозар Луканов стана изпълнителен директор на МБАЛ "Христо Ботев" в областния град- това реши на събранието си тази сутрин съветът на акционерите. Д-р Анета Семкова беше избрана за председател на Управителния съвет, тя запази присъствието си в ръководния орган, но замени на шефското място досегашния председател доц. Християн Грива. Още двама души попаднаха в управителния орган – това са избраният за изпълнителен директор Светозар Луканов и началникът на детско хирургическо отделение в болницата д-р Емилиян Кюркчийски, който е и общински съветник от Враца.

Първият коментар след събранието на акционерите беше направен от досегашния изпълнителен директор Орлин Цветков:
 
"От 13-те общини, които са акционери, присъстваха 8, като само една от тях гласува с "против" или "въздържал се". Решенията от събранието ще бъдат публикувани до 3 дни в търговския регистър."

Орлин Цветков допълни, че най-вероятно ще продължи да работи в сферата на здравеопазването. Той призна, че е подал оставка, тъй като иска да се прибере при семейството си и да помогне на съпругата си в грижите й за трите им деца. На тръгване бившият вече директор благодари на медиите за добрата съвместна работа.

© Снимка: Галина Ганова

При предаването на властта, старият шеф Орлин Цветков връчи на новия Светозар Луканов иконата Св. Николай Чудотворец. Ето и първите думи на новия изпълнителен директор на врачанската болница:
 
"Ще направим анализ и тогава ще видим какво трябва да се промени и какво не. Познавам естеството на нещата, понеже съм работил тук като иконически директор. Посветил съм се на тази работа и ще продължавам да я работя!"

Светозар Луканов не е непознат по коридорите на врачанската болница, тъй като беше икономически директор при по-предишния директор д-р Владислав Иванов. Мандатът му на управление е 3 години. Тепърва обаче ще стане ясно кой ще го наследи в общинската управа на Враца, където до днес беше заместник-кмет.
По публикацията работи: Жоро Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 9 юли 2024 година

С традиционен  поход  "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов.   Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Здравната каса реши да плаща на аптеките със задна дата допълнителни 15% от стойността на всяко лекарство,..

публикувано на 09.07.24 в 18:05

Мездра се готви за международен фолклорен фестивал

Четвъртото издание на Международния фестивал "Фолклорната магия на Мездра" ще започне на 21 юли. Участниците са 12 групи, от различни краища на света и ще се изявяват  до 25 юли на сцените в селата Моравица, Брусен, Зверино и и в Мездра. Организатори на фестивала са Ансамбъл "Мездра" и Народно читалище "Просвета 1925 - Мездра", с подкрепата на..

публикувано на 09.07.24 в 16:43

Жители на Берковица отбелязаха 174 години от рождението на Вазов

С традиционен поход "По стъпките на Вазов" жители на Берковица отбелязаха днес 174 години от рождението на Иван Вазов. Патриархът на българската литература е черпил вдъхновение от красивата природа по време на престоя си тук. Иван Вазов живее в Берковица в периода от 1879 - 1880 година. Бил е председател на окръжния съд. В Берковица Вазов..

публикувано на 09.07.24 в 16:13

Започна археологическият сезон в Кула

Археологическите разкопки  в района на  крепостта "Кастра Мартис"  в град Кула започнаха. Проучванията се провеждат за втора поредна година.  Разкопките са финансирани от Община Кула. Осигурени са 18 хиляди лева, каза археологът  доцент Здравко Димитров : „Новият археологически сезон е втори поред от новите разкопки на..

публикувано на 09.07.24 в 15:22

Избрани творби от фонда на галерията представят във Враца

Изложба живопис "Избрани творби от фонда на ХГ "Иван Фунев"  е подредена в Художествената галерия във Враца . Представени са предимно пейзажи и фигурални композиции, каза завеждащият културния институт при Регионалния исторически музей във Враца Христо Божков .  "Подредили сме 24 творби в голямата зала на художествената галерия и седем..

публикувано на 09.07.24 в 15:19

110 служители на МВР в област Монтана с награди за празника на вътрешното министерство

За поредна година в Областната дирекция на МВР-Монтана бе спазена традицията за връчване на награди на отличени служители по случай професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли и по повод 145-ата годишнина от създаването на вътрешното министерство. Гости на тържественото събрание в полицейската дирекция бяха директорът..

публикувано на 09.07.24 в 15:14
Областният управител Ани Арутюнян (вдясно) поздрави Ирена Николова за назначаването ѝ на поста.

Нов заместник областен управител на Видин встъпи в длъжност

Назначиха нов заместник областен управител във Видин . Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев, за длъжността е назначена Ирена Николова . Тя е бакалавър по Социална педагогика и магистър по Предучилищна и начална педагогика, придобити от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Професионалната ѝ кариера е преминала в..

публикувано на 09.07.24 в 14:55