Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Огнеборци в Монтана евакуираха служители на областната администрация

Огнеборци гасиха пожар, обхванал три етажа от сградата на областната администрация в Монтана. Вой на сирени на пожарни автомобили огласи центъра на града. Пушек и дим излизаха от сградата на областната администрация. Пострадали служители бяха изведени от огнеборците. Всичко това бе демонстрация на службите по повод професионалния празник на пожарникарите- 14 септември.

© Снимка: Ирен Токина

При евакуацията от сградата един от гражданите е получил травма- счупване на долен крайник. Извикан е алпийски екип от група "Спасителна дейност", които чрез алпийски способ, от ниската част на сградата на Областна администрация, са евакуирали по въжена система "трамвай" двама пострадали.

"Занятието премина без инциденти, за кратко време, имаше сработване на дежурните екипи. Не е допуснато оставане на граждани в сградата. Пожарът в сградата е ликвидиран своевременно"- уточни главен инспектор Росен Петров от Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" (ОУПБЗН).
На тържествено събрание в Областната дирекция на Монтана бяха наградени 13 служители на пожарната в Монтана. Те са отличени с "писмена похвала" от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов и от двамата му заместници за конкретен личен принос при изпълнение на служебна задача. На тържественото събрание приветствие поднесоха областният управител на Монтана Анатоли Младенов и директорът на Областната дирекция на МВР старши инспектор Иван Георгиев. По повод празника огнеборците получиха множество поздравителни адреси от депутати, кметове на общини, граждани и колеги. Във връзка с професионалния празник и началото на новата учебна година пожарникарите организират благотворителна кампания за децата на загинали служители, съобщи комисар Венцислав Райков, началник ОУПБЗН- Монтана.
Вижте още

1399 са активните случаи на коронавирус във Врачанско към 27.11

Две жени - на 73 г. и на 48-годишна възраст от града са настанени в болница "Христо Ботев" във Враца на 27.11, съобщават от Областната администрация, като втората от тях е починала. Регистрираните нови случаи на  COVID-19 в областта за 27.11.2020 г. са 82, според Единния информационен портал.  В болнични заведения са настанени 6 от тях.  В..

публикувано на 28.11.20 в 15:55

Oбщинската болница в Mездра отчете печалба

Общинският съвет в Мездра прие финансов отчет за деветмесечието на тази година и финансово-икономически анализ на "МБАЛ - Мездра" ЕООД.  От доклада става ясно, че въпреки негативните последствия от кризата, предизвикана от Covid-19, общинската болница отчита печалба от 215 000 лв. за деветте месеца на 2020 г., при 170 хил. лв. за същия период на..

публикувано на 28.11.20 в 13:49

Малки математици от Мездра с бронзови медали от състезание

С два успеха на математическия турнир "Черноризец Храбър" завършиха ученици от ОУ "Христо Ботев" в град Мездра. Второкласничката Лидия Пешева и третокласникът Емил Мишевски спечелиха бронзови медали. Тазгодишното издание на математическия турнир е двадесет и девето. Провежда се по случай Деня на народните будители и се инициира от Института по..

публикувано на 28.11.20 в 13:45

17-годишен е задържан под стража

Районният съд в Бяла Слатина постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишен младеж. Той е обвинен за грабежа в казиното в с. Борован, който стана на 22 ноември т. г. При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши..

публикувано на 28.11.20 в 09:10

Домът за стари хора в с. Гара Орешец се сдоби с асаньор

Вътрешен асансьор , който да допринесе за по-добър престой и да улесни работата на служителите, изградиха в Дома за стари хора в село Гара Орешец . Вече функционира и електрическата инвалидна платформа на стълбите на сградата на Центъра за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с физически увреждания в село Извор, каза кметът на община..

публикувано на 28.11.20 в 08:00

151 новозаболели от Северозапада за последното денонощие

82 са положителните проби за коронавирус в област Враца за последното денонощие, сочат данните от Единния информационен портал. Новозаразените във Видинска област за същия период са 39. Установените новозаболели във Монтанско са 30.  3327 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 9179 PCR тестове.

публикувано на 28.11.20 в 07:37

По-строгите мерки вече са в сила

Ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването, с цел да се ограничи разпространението на COVID-19 у нас, вече са в сила. Новите, по-строги мерки, ще продължат до 21 декември. От днес в хранителните магазини между 8:30 и 10:30 сутринта няма да се допускат хора до 65 години. За аптеките "зеленият коридор" отпада. Със заповедта..

публикувано на 28.11.20 в 07:30