Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Първа сбирка на литературния клуб в Мездра

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Мездренският литературен клуб "Хр. Ботев" се събира за първи път от Новата година. Срещата е от 17 ч. в читалнята на библиотеката към читалище "Просвета".

Литературното четене на прозаиците е традиционно и очаквано с интерес и от участниците, и от гостите на събитието. Тази година то ще премине под надслова: "Снегът се сипе бавно над земята...". За съжаление Коледните, Новогодишните и след новогодишните празници преминаха с положителни температури и без снежна покривка, но надеждите са вдъхновението на литераторите да не е пострадало от това.

Вижте още

Лесотехническата гимназия в Берковица изпрати випуск 2021

Лесотехническа професионална гимназия- Берковица изпрати випуск 2021. Преди дни това направи и Профилирана гимназия  "Д-р Иван Панов" , съобщи Десислава Младенова- младши експерт "Връзки с обществеността, информацията и рекламата" в община Берковица. "С пожелание за попътен вятър ПГ "Д-р Иван Панов" и Лесотехническа професионална гимназия-..

публикувано на 16.05.21 в 11:50

2664 са активните случаи на COVID-19 във Врачанско

Петима са новозаразените с коронавирус жители на Врачанска област, а по данни на регионалната здравна инспекция само един от тях - 77-годишен жител на оряховското село Селановци, е бил настанен в лечебно заведение в Плевен. Останалите с положителни проби за COVID-19: мъже на 32 и на 63 г от Враца, 32-годишна жителка на Козлодуй и нейн съгражданин..

публикувано на 16.05.21 в 11:30

Нова площадка ще правят в мездренска детска градина

С площадка за безопасност на движението по пътищата ще се сдобие мездренса детска градина. Амбициозният екип и директорът Диана Вутова от Детска градина "Мир'' в град Мездра не спират с нови и нови инициативи да работят за децата. Детската градина е с одобрен проект по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда'' на..

публикувано на 16.05.21 в 10:50

В Монтана организират изложба на учители по изобразително изкуство

Дружеството на художниците "Тенец" в Монтана организира изложба на творби на учители по изобразително изкуство. Десет са  художници- педагози, които участват  в изложбата - казва организаторът на събитието Таня Василева: " В Монтана за първи път се случва такава изложба на учители-педагози по изобразително изкуство. Моята кауза беше да..

публикувано на 16.05.21 в 10:00

Четирима загинаха на Е-79 край Долна Вереница

Четирима души от Видинско загинаха вчера при тежка катастрофа на международен път Е-79. Зловещият инцидент се разиграл към 17 часа край село Долна Вереница, което се намира на няколко километра от Монтана. Жертвите пътували в немски автомобил в посока към Монтана, когато били връхлетени от ТИР с българска регистрация, управляван от 29-годишен..

публикувано на 16.05.21 в 08:18

9 са новозаразените с COVID-19 в Северозапада

203 са новите случаи на заболели с коронавирус у нас при направени 7281 теста. Това сочат данните за събота на Единния информационен портал, публикувани в полунощ. 4839 са пациентите, които се лекуват в болница, като 503 от тях са в интензивни отделения. За изминалото денонощие са починали 7 души, излекувани са 334. Поставените ваксини са 6591, като..

публикувано на 16.05.21 в 08:11

Топъл обяд до края на септември ще продължат да получават 150 души от Лом

Кметът на общината Георги Гаврилов  подписа с  Агенция "Социално подпомагане" анекс към договора за удължаване на срока до 30.09.2021 г. по проект "Осигуряване на топъл обяд в град Лом". Условието за получаване на услугата е хората да са без или с ниски доходи под линията на бедност. Топъл обяд могат да получават и крайно нуждаещи се, които нямат..

публикувано на 15.05.21 в 17:30