Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдиха постоянния арест на Петко Петков от Лясковец

| обновено на 21.03.14 в 15:08
Апелативният съд във Велико Търново потвърди постоянния арест на 53-годишния Петко Петков от Лясковец, който уби командос и рани трима негови колеги. Магистратите отхвърлиха жалбата на Петков срещу наложената му от Окръжния съд най-тежка мярка за неотклонение.

Горната инстанция се аргументира, че по повдигнатото обвинение наказанието е до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Петков е обвинен за умишлено убийство на полицай. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Димитър Димитров, служебен адвокат на Петков, заяви, че иска по-лека мярка за неотклонение, защото клиентът му е буквално прикован в реанимацията на Великотърновската болница и това е нарушение на гражданските му права:

Искам промяната на мярката да е в домашен арест, за да се премахнат белезниците от двете  ръце и кашиките на краката, с които е завързан към болничното легло.

Димитров обясни, че Петков не осъзнава, че е извършил престъпление и какво точно е станало.

Прокурорът Свилен Цветков бе категоричен, че постоянното задържане под стража на Петков трябва да бъде потвърдено, защото деянието му е с висока обществена опасност, има обосновани предположения, че той може да се укрие и да извърши други престъпления.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!