Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделно училище в Берковица

Снимка: Петя Генова

В Берковица отвори врати неделно училище по вероучение. Храм "Рождество Богородично" отвори  врати за децата на града под Ком - една стара мечта на архимандрит Йоан. Християнската проповед припомни притчата за изцелението на болно дете и как словото Божие стига до сърцата на хората.

СнимкаДецата от Дом "Люба Тенева" и учениците от Второ ОУ "Христо Смирненски" от класа по "Вероучение" с ръководител Надя Тимчева получиха  първото си причастие и чуха за ползите от изучаването на вероучение.

Всяка седмица архимандрит Йоан и отец Евгени ще помагат на децата да осмислят словото Божие. Църковните служители се надяват след време да бъде създаден и детски църковен хор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кулинарен фестивал организират в Кула за Еньовден

Кулинарен фестивал и конкурс за Еньовден организират Община - Кула и читалище "Просвета - 1872" в града. До 19 юни е срокът за изпращане на рецепти за ястия с билки и подправки, каза експертът в общинската администрация Христела Александрова. "За първи път тази година на летния празник Еньовден, 24 юни Община Кула и Народно читалище..

публикувано на 05.06.24 в 08:30

С нов директор е държавното млекопреработвателно предприятие

Живко Живков е новият изпълнителен директор на държавното млекопреработвателно предприятие, съобщиха от Министерството на икономиката и индустрията. Съставът на Съвета на директорите вече е вписан в Търговския регистър. Миналата седмица министърът Петко Николов поиска от принципала на дружеството Държавната консолидационна компания спешна смяна на..

публикувано на 05.06.24 в 08:26
СУ

Дни на отворени врати в училище "Цар Симеон Велики"

Дни на отворените врати ще се проведат  днес и утре в Средно училище "Цар Симеон Велики" . Инициативата се провежда всяка година и е насочена към приема на ученици след 7 клас, каза директорът на училището Ирена Гъркова : "Показваме на децата всъщност какво представляват хуманитарните науки, какво ще изучават в този профил, по един по-забавен..

публикувано на 05.06.24 в 08:00

Снимката на 4 юни 2024 година

Паметна плоча  в родния дом на Леда Тасева в Дунавци, който е запазен в автентичен вид, беше поставена днес.   Идеята е на Емил Йорданов, създател на първия частен  Музей на българското кино, култура и изкуство . Комисията за енергийно и водно регулиране предстои да утвърди новите цени на тока за бита от 1 юли - средно с 1,4% по-високи...

публикувано на 04.06.24 в 18:00

Жителите на Берковица са против тировете да минават през "Петрохан"

Общо 96% от жителите на Берковица са против през прохода „Петрохан“ да преминават тирове . Заради предстоящите ремонтни дейности на пътя Мездра – Ботевград има предложение от пътната агенция тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода. На 23 май изтече срокът за изпращане на възражения срещу обявеното от Агенция "Пътна инфраструктура"..

публикувано на 04.06.24 в 16:40
Снимката е илюстративна.

Прокуратурата разследва случая със срязаните спирачки на локомотив в Лом

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се водят активни действия по разследване на случая със срязаните спирачки на локомотив в Лом.    Сигналът за инцидента беше подаден от служител на БДЖ към 6:00 часа сутринта на 1 юни. Изпратеният на място екип на полицията в Лом е установил срязани 5 маркуча на спирачките на локомотива и..

публикувано на 04.06.24 в 16:17

Конференция за значението на европейските програми се състоя във Видин

Европейските програми и тяхното значение за гражданите бяха дискутирани на регионална конференция, организирана от БТА във Видин. Държавната и общинската администрации работят усърдно да привлекат инвеститори в нашия регион и да дадат един по-добър тласък на развитие. Това каза по време на форума областният управител Ани Арутюнян : "В процес на..

публикувано на 04.06.24 в 15:06