Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишават квалификацията на служители от Агенцията за държавна финансова инспекция по европейски проект

флагове
Снимка: БГНЕС
Над 140 служители от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ще бъдат обучени по проект „Обучението - гаранция за професионализъм и развитие". Проектът е на стойност от 60 597 лв. и е изцяло финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК). Целта на обученията е да бъдат повишени квалификацията и професионалните знания и умения на служителите в Агенцията.

Служителите на АДФИ ще се обучават по теми като стратегически мениджмънт, е-управление, финансово и стопанско управление и контрол, управление на човешките ресурси, основи на административното производство и др.

Ръководни кадри и ключови експерти ще придобият задълбочени знания за международните счетоводни стандарти и тяхното приложение, ще решават реални казуси и ще обсъждат конкретни примери от практиката, свързани с контролната дейност, осъществявана от органите на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Според ръководителя на проекта Юлиан Капанов още преди началото му са направени задълбочени проучвания за нуждите от допълнително обучение на служителите. Това е вторият проект за обучения, който Агенцията за държавна финансова инспекция изпълнява като бенефициент по ОПАК

Чуйте още от разговора с Юлиан Капанов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!