Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първанов: Делян Пеевски е емблемата на това управление

Георги Първанов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че номинациите на Делян Пеевски за евродепутат доказва, че той е емблемата на това управление. В Хасково Първанов прогнозира, че след евровота ще станат актуални предсрочните парламентарни избори, защото днешното заседание на Народното събрание за пореден път е показало, че парламентът е неработеща институция. 

Българският парламент е неработеща институция и затова темата за предсрочни парламентарни избори ще бъде особено актуална след евровота, е мнението на Георги Първанов:

Мисля, че в този си състав НС става все по-ненужно и става все по-актуална темата за провеждането на предсрочни парламентарни избори. Не може тази агония да продължава цял мандат. Разбира се, това е проблем, който ще стане актуален след евроизборите, но отново ще кажа, тази агония нито издига авторитета, нито помага за решаването на проблемите на България, в това число и изхода от кризата.

Номинацията на Делян Пеевски е провокативна и ще предизвика коментари извън страната, подчерта Първанов.

Тази номинация, обаче, в друго отношение е закономерна, защото ние виждаме колко последователно кандидатурата на господин Пеевски от лятото насам се появява. Неговата фигура присъства осезателно, макар и повечето време задкулисно във всичко онова, което се случва в управлението, и в този смисъл неговата номинация потвърждава извода, че г-н Пеевски е емблемата на това управление. Много зле ще бъде за България, ако това емблематично номиниране стане предмет на дискусия в Европа. Това неизбежно ще се случи. Смятам, че това няма да осветли образа на България, напротив, ще доведе до нови, по-мрачни краски в този образ и в отношението към България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!