Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седемгодишната Александра от Поморие е открита мъртва

| обновено на 11.04.14 в 21:52

Полицаи откриха тялото на 7-годишната Александра Тодорова от Поморие. Момиченцето е намерено мъртво и е разпознато от бащата Веселин Тодоров. Тялото на детето е транспортирано в Съдебна медицина в Бургас. Една от версиите, по които работи полицията е, че детето е намерено в кола и е било задушено. Официална информация обаче и по тази версия все още няма, съобщава Росица Амелева от Радио Бургас.

Според очевидци тази вечер от хотел "Лагуна" в Поморие униформени са извели съпругата и тъщата на собственика на хотела Веселин Тошев. По-рано през деня полицията е атакувала този хотел и баретите са претърсили всички помещения в него. По обед в този хотел е била извикана Ева - майката на изчезналото дете, вероятно за да разпознае дрешки на дъщеря си.

Малката Александра е в неизвестност от 10 април малко след 16 часа, когато е напуснала сградата на училището си в Поморие.

Веселин Тодоров по прякор Германеца, баща на момичето, е бизнесмен. Местни хора свързаха изчезването на детето с дейността на бащата и предположиха отмъщението като възможен мотив. Веселин Тодоров е известен в Поморие с това, че от години се занимава с лихварство и прилага жестоки методи към своите длъжници. През 2010 г. той е бил арстуван заедно с големия си син и още двама души по обвинение в лихварство, но до съдебно дело така и не се стигна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!