Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на изчезналото семейство в потопа край Винево

| обновено на 26.04.14 в 12:54
Снимка: Дора Атанасова

Спасителната акция по издирването на изчезналото семейство в потопа край хасковското село Винево започна, след като екипите преустановиха работа снощи заради лошото време. Втори ден продължава издирването на изчезналите в реката край село Винево - Мюмюн Рамадан, дъщеря му Ширин и 4-годишния й син Мерт. В акцията се включиха 300 доброволци, полицаи, пожарникари, следови кучета и техника. Двамата съпрузи, дъщеря им и 4-годишното внуче са тръгнали на път в четвъртък вечерта. В петък беше открит смачканият автомобил и тялото на една от жертвите.

Спасителните работи започнаха с два багера, които разчистват струпаните дървета. Доброволците претърсват всеки метър по протежението на Виневската река. Следови кучета търсят около язовира, където вчера беше открито тялото на Ресмие Рамадан. Според местните жители най-вероятно високата вълна е отнесла хората към язовира и затова точно там са съсредоточени голяма група спасители. Мостът, по който е преминал автомобилът, е полуразрушен. Двете бетонни подпорни стени са изцяло рухнали във водата. Съоръжението е общинска собственост и досега не е било обявявано за опасно. На място е и директорът на Областната дирекция на МВР Ангел Цанков, който ръководи акцията. Преди обед пристигна и депутатът от Коалиция за България Смиляна Нитова, която изрази готовност да съдейства за отпускането на средства за ремонта на моста и за нанесените щети.

Издирването беше прекратено вчера следобед заради влошени метеорологични условия. Пътят за Винево е отклонен през селата Ангел войвода и Боян Ботево заради срутения мост.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!