Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е водоподаването в Тетевен и Рибарица

Снимка: БГНЕС

Възстановено е водоподаването в Тетевен и курортното селище Рибарица. Там водата беше запряна вчера заради замътване на водоизточниците. Нивата на реките в Ловешка област започнаха да спадат.

Без вода остават жителите на луковитското село Дерманци. Там водоподаването е преустановено от шест дни, също заради замътване на водоизточник, а за населението са осигурени три водоноски с питейна вода, съобщиха от ВиК – Луковит и допълниха, че в общината няма други населени места без вода.

Нивата на реките в Ловешка област започнаха да спадат, въпреки, че и през последното денонощие валежите продължиха, но с много по-малка интензивност. Тази сутрин за река Вит в Тетевен са измерени 156 см, при 190 вчера. Спаднало е и нивото на река Осъм в Ловеч, където са измерени 74 см. Най-много дъжд в обраста е паднал в Ловеч - почти 7 литра на кв.м. В останалите райони в областта количествата са под 5 литра на кв.м. Овладяна е и ситуацията с язовир „Малка Желязна“, чиито води заляха пътя София – Варна в четвъртък вечерта. В язовира вече има достатъчно обем, за да поеме евентуални нови количества валежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!