Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Открито е тялото на младата жена, пътувала в отнесения от пороя автомобил край Винево

Снимка: Дора Атанасова

Четвърти ден продължава акцията по издирването на изчезналото семейство Рамадан от Кърджали. Те са гостували на близки в село Винево. В четвъртък вечерта около 22.30 часа са тръгнали на път при пороен дъжд. В петък е открит смачканият автомобил и тялото на 54-годишната учителка Ремсие Рамадан. В издирвателните работи се включиха над 200 доброволци, полицаи, пожарникари, спасители със следови кучета. Речното корито беше изчистено от падналите дървета, а водата на язовира до село Винево беше контролирано източена. При спадането на нивото на язовира, на мястото където се влива реката, тази сутрин е открито тялото на 30-годишната Ширин Рамадан.

Продължава изридаването на останалите две тела - на 56-годишния Мюмюн и на 4-годишния му внук Мерт. Вероятните версии за трагедията са няколко като подценяване на сложната пътна обстановка от страна на шофьора, който е изгубил управлението над автомобила. Възможно е и при самото преминаване на моста, точно в този момент съоръжението да се е срутило. 

Местната власт е кандидатствала по проекти за ремонт на моста-убиец, но така и средства не са били получени. 

От Областната администрация в Хасково съобщиха, че всички общини трябва да подадат информация за язовирите и другите водоеми заради очакваните валежи. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!