Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Джебел искат справедлива присъда за убиеца на Джейлян и дъщеря ѝ

| обновено на 07.05.14 в 17:33
Протестът в Джебел
Снимка: БГНЕС

Стотина жители на Джебел протестират пред сградата на общинската администрация заради двойното убийство на 25-годишната Джейлян и 7-годишната ѝ дъщеря. Те настояват задържаният за убийството Мерт Мехмед да получи справедлива присъда, а полицията да изчисти Джебел от наркопласьорите.

За среща с протестиращите в Джебел пристигна директорът на областната дирекция на полицията Петко Деведжиев. Хората първо отказаха да разговарят с него в залата, предвидена за срещата, и поискаха да излезе навън. Едва на третия опит се стигна до диалог. Хората се оплакаха, че след жестокото убийство в града цари паника. Протестиращите се оплакаха, че полицията в Джебел се опитва да прикрива наркопласьорите в града и поискаха спешни мерки срещу разпространителите на дрога. Деведжиев увери:

Всяка информация, която е получена за наркоразпространение, за наркоурпотреба ще бъде проверена. Ако в следствие на тази проверка се установи, че някой не си е свършил работата, то той ще бъде жестоко наказан.

Протестът в Джебел беше организиран от най близката приятелка  на убитата Джейлян, Мерджан. За него беше създадена група във Фейсбук, която за дни успя да привлече над 800 участници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!