Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново потегли влакът Солун-София

Снимка: БГНЕС

Студенти са първите пътници на възстановената връзка Солун – София. Минути преди 7 ч. сутринта той отпътува в посока София. Композицията се състои от два второкласни вагона - по един български и един гръцки. Ежедневно в двете посоки ще се движи по един влак с общо седящи места за 120 пътника. Ръководството на гръцката държавна железопътна фирма "Трансосе" цели отново за върне Солун в железопътната карта на и възстановява влаковете за София, Скопие, Белград и Истанбул. Това дава възможност на туристи от Централна Европа през Солун да пътуват и до балканските столици.

Цената на билета еднопосочно от Солун до София е 17,80 евро с много възможности за намаления при двупосочен билет с фиксирани дати или групово и семейно пътуване. Студентите също пътуват с чувствително намаление на цената.

Очаква се сериозен трафик по линията между София и Солун. Фирмите на автобусните превозвачи вече започнаха да предлагат намаления на цените си, заплашени от конкуренцията на влака.

Единственото неудобство е, че с влака се пътува 2 часа повече, отколкото с автобуса, коментираха първите пътници за София.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!