Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов:Правителството избърза с подписването на "Южен поток"

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че правителството е избързало с подписването на договора за „Южен поток”, защото знае, че си отива. Според него в дневния ред на утрешното заседание на Народното събрание трябва да има само една точка: разпускане на парламента:

Утре се надявам това правителство да си отиде и тогава, след предсрочни избори - незабавни, българите да дадат максимално голяма избирателна активност, за да може всички такива популистки, измислени партии, които се появиха, да намерят своето отражение с нисък процент в парламента, за да има след това едно стабилно управление, което да изкара Българя от кризата.

Днешното подписване на "Южен поток" показва, че най-вероятно този сценарий ще се изпълни, защото паническото, бързо подписване на договора показва, че те бързо искат да се махнат, но подписали този договор.

Борисов каза това в Брюксел, където участва в работно заседание на Европейската народна партия за резултатите от евровота. По повод бъдещата българска номинация за еврокомисар.

Борисов беше категоричен, че България в момента има прекрасен комисар в лицето на Кристалина Георгиева и тя трябва да остане на тази длъжност.

По-рано днес, на въпрос дали би номинирал Георгиева за поста, премиерът Пламен Орешарски отговори, че това са хипотези, и че правителството все още няма решение кого ще предложи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!