Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията спасила от линч шофьора, прегазил дете в Стара Загора, той е в болница

Мъжът, който прегази в Стара Загора 4-годишно дете, е в болница. Веднага след инцидента снощи 44-годишният Георги Сапунджиев е бил нападнат от намиращите се наоколо хора.

Георги Сапунджиев е настанен в отделението по неврохирургия на Университетската болница "Професор Стоян Киркович", съобщиха за БНР от пресцентъра на здравното заведение. Той е бил приет със симптоми за комоцио. Пред лекарите заявил, че е бил ударен, след като прегазил четиригодишния Пауло. В отделението Сапунджиев е с полицейска охрана и ще остане там най-малко 24 часа за наблюдение. Няма опасност за живота му. До края на деня се очаква да му бъде повдигнато обвинение и нова мярка за задържане за 72 часа.

Снощи в светлата част на деня при опит да направи обратен завой на улица "Кольо Ганчев" пред СОУ "Васил Левски", Сапунджиев навлязъл с джипа си в пешеходната част на булевард "Цар Симеон Велики" и прегазил 4-годишния Пауло, който карал велосипед. С него е била и сестричката му близнак. Свидетели на произшествието твърдят, че Георги Сапунджиев бил нападнат от близки на загиналото момче и други очевидци на произшествието. Полицията го спасила от опит да бъде линчуван.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!