Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Блеър бе обвинен в арогантност след направеното изявление за имиграцията

Тони Блеър
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тони Блеър бе обвинен в арогантност след направеното изявление, че масовата имиграция не влияе на перспективата за намиране на работа от безработните британци.

Бившият британски премиер Тони Блеър предприе яростна атака срещу Найджъл Фараж и неговата Партия за независимост като заяви, че политиците, които са враждебно настроени към имиграцията, са виновни за поощряването на нездравословни предразсъдъци. Блеър обвини този тип политици в заблуда на общественото мнение, че пристигането на имигранти от Полша и други източноевропейски страни ограничават възможностите на британците за работа.

Истината е, че белите младежи от работническата класа, живеещи в отчуждени общности, сами спъват развитието си поради липсата на образование и трудови умения, каза Тони Блеър.

Политически наблюдатели на Острова смятат, че с това изявление, по време на среща на бизнес лидери в Лондон, Блеър се опитва да лансира кандидатурата си за президент на Европейския съвет. Думите на бившия премиер обаче разгневиха определени кръгове в управляващата коалиция. Депутатът от Консервативната партия Дъглас Карсуел заяви, че не може да повярва колко арогантен може да бъде Блеър. Ако гледате на света от скъп апартамент в елитен квартал на Лондон, имиграцията изглежда доста по-различна, отколкото в малко бунгало в моя избирателен район в Есекс, изтъкна Карсуел. Имиграцията може да е добро нещо за прекалено добре платените и бъбриви бивши премиери, защото означава, че могат да се отъркат в повече руски плутократи и арабски шейхове, но в моята община означава да останеш без работа, допълни депутатът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!