Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янаки Стоилов: Целта ни е стабилност, а не разговори за избори

СнимкаЦелта на БСП като мандатоносител е постигането на стабилност не чрез разговори за датата  на предсрочните избори, а за изпълнението на конкретни задачи на правителството. Това заяви заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов  по повод искането на ДПС за предсрочни избори още тази година.

Янаки Стоилов обяви, че още следващата седмица левицата ще разговаря с ДПС по конкретните задачи с партньорите си като начина на разпределяне на земеделските субсидии,  стабилизирането на здравния сектор, по проекта "Южен поток" и за подобряване на доходите:

Дори ако тези задачи в голямата си част не бъдат възприети, ако те бъдат оспорвани или отхвърлени, ние дори нямаме основание да заявяваме подкрепа. Така че нашата цел е да се постигне стабилност, но не просто чрез разговори за различните варианти на изборите, а за изпълнението на конкретни ангажименти. Датите не могат да бъдат самоцел. Ние не водим консултации просто за времето на изборите, ние ще водим разговори за това какви задачи е оправдано да продължат живота на правителството и на парламента. И другото, да внимаваме да не предозираме кафетата, за да не развалим сърцето.