Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация" във Враца не иска цените на регулатора

Радослав Михайлов, изпълнителен директор на "Топлофикация"- Враца
Снимка: Жоро Александров

Врачанската "Топлофикация" е против решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за нови пределни цени на топлинната енергия и на електрическата енергия, заяви изпълнителният директор на частното дружество Радослав Михайлов.

Регулаторът предлага от 1 юли тази година до края на юни 2015 г. мегаватчас на топлинната енергия с преносител гореща вода да стане 85.96 лева без ДДС или крайна цена в сметките от малко над 103 лева. ДКЕВР задължава "Топлофикация" да продава произведената от нея електрическата енергия най-много за 206.72 лева без ДДС или 1 мегаватчас да излезе на потребителите 248 лева.

Срещу това решение "Топлофикация" във Враца предлага мегаватчас на топлинната енергия да стане 82 лева без ДДС или 98.40 лева, а електрическата енергия да се продава най-много за 260 лева без ДДС или 1 мегаватчас да излезе на потребителите 312 лева.

В момента топлинната енергия на битовите абонати излиза по 78 лева без ДДС за мегаватчас, а електрическата – 233 лева без ДДС за същото количество.

"От сравнението е видно, че стремежът ни е за минимално увеличение за цената на топлинната енергия. За нас това е пределната цена, която не трябва да се надвишава. Всяка по-висока стойност ще окаже сериозен икономически натиск за нашите потребители и ще доведе до затруднения в работата на дружеството заради по-трудната събираемост на задълженията", заяви Радослав Михайлов.

До началото на юли, когато започва новият сезон, трябва да стане известно по коя тарифа ще се определят месечните сметки за парно и топла вода във Враца. Радослав Михайлов заяви, че:

"Ако тези цени бъдат потвърдени, ще се обърнем към съда, за да бъдат наложени нашите стойности."

На практика спорът е за по-ниските сметки за пределни цени на електрическата енергия, която регулаторът иска да наложи на "Топлофикация", тъй като разликата е 54 лева без ДДС.

Около 12 000 са абонатите на централно парно във Враца, като през последните 5 години бройката е относително постоянна, съобщи още Радослав Михайлов.
Вижте още

Снимката на 28 февруари 2024 година

Ученици от клубове по интереси заедно с осмокласници от видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" отбелязаха с дискусия  Световния ден за борба с тормоза в училище , познат като "Ден на розовата фланелка".   "Бъди приятел, а не тормозещ" . С този призив ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" - Видин се..

публикувано на 28.02.24 в 18:00

Монтана се включи в борбата с тормоза в училище

Световния ден за борба с тормоза в училище отбелязаха в Монтана . Инициативата,  позната като „Ден на розовата фланелка“ започва през 2007 година в Канада. Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва денят за борба с училищния тормоз. Децата идват на училище, облечени в розови фланелки, за да се обявят срещу тормоза..

публикувано на 28.02.24 в 17:00

Уличен музикант привлече вниманието на хората в центъра на Видин

Той има ясна цел - да събере пари за яхта. Казва се Николай, уличен музикант, който свири в центъра на Видин. Идва от един от най-старите градове в Сибир - Новокузнецк. Във Видин е от два дни, а в България - от два месеца и половина и днес е последният му ден в нашата страна.  Николай е обиколил 45 града в България и 24 страни по света на..

публикувано на 28.02.24 в 16:14

Кметът на Монтана е избран в Управителния съвет на сдружението на общините

На ХХVII –то общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) кметът на Монтана Златко Живков бе избран за член на Управителния съвет на организацията, съобщават от общинската администрация. Номинираните кметове за състава на ръководния орган бяха гласувани от 377 делегати от цялата страна...

публикувано на 28.02.24 в 16:10

Шофьор на микробус е починал докато шофира във Видин

60-годишен шофьор на малък автобус е починал по време движение във Видин . Инцидентът е станал на улица "Митрополит Кирил" в областния град. Сигналът е подаден малко след 12:00 часа. По първоначални данни на шофьора му е прилошало. Няма други пострадали. Оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство, съобщиха от Областната..

публикувано на 28.02.24 в 15:55

Видински ученици дискутираха агресията в училище

Ученици от клубове по интереси заедно с осмокласници от видинската природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" отбелязаха с дискусия Световния ден за борба с тормоза в училище , познат като "Ден на розовата фланелка". Темата на разговор в часа по философия в VIII "в" клас беше "Добрата  дума". Инициативата е на преподавателя по философия Марчела..

публикувано на 28.02.24 в 15:23
Мартин Дончев, зам.-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие в Община Видин

Мартин Дончев пое ресора на заместник-кмет по финансите на Община Видин

Мартин Дончев поема поста на заместник-кмет по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие в Община Видин . Една от основните цели, които си поставя новият заместник-кмет е постигането на балансиран бюджет, който гарантира изпълнението на основните приоритети на общинското ръководство. Това каза за Радио ВИДИН Дончев и обясни:..

публикувано на 28.02.24 в 15:00