Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Уилям е по-популярен от британската кралица

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Принц Уилям е по-популярен от британската кралица, показва проучване на „Индипендънт он сънди”. Анкетата показва освен това, че дори и не особено популярни членове на кралското семейство са предпочитани пред водещите политици.

С 68% одобрение принц Уилям е най-популярният член на кралското семейство във Великобритания. Кралицата изостава на 63%, а нейният син и баща на принц Уилям – принц Чарлз – се радва на 43-процентно одобрение. Това, което обаче прави голямо впечатление в проучването, е, че дори не особено почитания принц Чарлз изпреварва политика с най-висок рейтинг в момента – кмета на Лондон Борис Джонсън.

Анкетата показва и известни промени в подкрепата на британските партии. Лейбъристката партия в опозиция продължава да води с 34 процента, но консерваторите бележат 3-процентно подобрение с 32 на сто за сметка на Партията за независимост на Найджъл Фараж, която има отстъпление с 1 процент след еуфорията около европейските избори. През февруари Найджъл Фараж бе най-популялния лидер на партия, но последната анкета показва, че премиерът Дейвид Камерън си е върнал първата позиция, макар и с минимална подкрепа от 2 на сто.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!