Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян ще тегли кредит от 5 милиона лева

Снимка: БГНЕС

Oбщина Троян ще изтегли кредит в размер на 5 милиона лева от Фонда за местното самоуправление за текущи разплащания с фирмите изпълнители на проект за интегрирания воден цикъл на града. Реализацията на проекта, който се финансира по оперативна програма "Околна среда“, трябва да приключи до края на годината.

До момента общината е получила 5,6 млн. лв. за авансово плащане. Забавяне на европейското финансиране обаче пречи на продължаване на работата в график, обясни кметът Донка Михайлова:

В кредита няма никаква сензация. Чрез кредита ние ще осигурим т. нар. "мостово финансиране" към и от нас към изпълнителя в периодите, в които не сме захранени със средства от управляващия орган. Имаме забавен последващ контрол, в резултат на спрените плащания по оперативна програма "Околна среда", но дори да нямахме такова забавяне също щяхме да теглим кредит за мостово финансиране, което е необходима неизбежна част от реализацията на проекта.

Проектът е на стойност 29 милиона лева. По него се реконструират 20 километра канализационна мрежа и 7 километра водопроводи. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!