Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съндей телеграф: Григор Димитров е заплаха за Анди Мъри в Уимбълдън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Едно от най-авторитетните британски издания, „Съндей телеграф”,  помества статия, посветена на Григор Димитров. Вестникът пише, че българският тенисист е в отлична форма и може да застраши представителя на домакините Анди Мъри на четвъртфиналите в Уимбълдън.
„Григор Димитров е уморен от прякорите, които му дават, и иска да създаде своя собствена легенда през втората седмица на Уимбълдън, дори това да означава, че ще разбие сърцата на британците,” пише „Съндей телеграф”.
Изданието припомня, че тенисистът е бил наричан „Бейби Фед” заради стил на игра, подобен на този на Роже Федерер, а напоследък някои го знаят повече като гадже на Мария Шарапова. „Димитров още не е в нейната лига, но бързо се движи натам,” се казва в статията.
Мисля, че вече надраснах тези прякори. Според мен е време да измислят нещо по-добро,” казва Григор Димитров пред „Съндей телеграф”, запитан какво мисли за това, че понякога таблодите го наричат „Мистър Шарапова”. 
Доказвам се не само като играч, но и като човек извън корта. За мен това е много по-ценно. Мисля, че искам да създам своя собствена легенда и запазена марка,” добавя българският тенисист.
Според вестника този сезон е най-успешният в неговата кариера. През последните четири месеца той спечели още три титли, сред които и шампионата в Куинс, Англия - турнир, смятан за предвестник на провеждащите се в момента състезания в лондонския квартал Уимбълдън.
„Григор Димитров иска да бъде известен заради тениса, който играе и без съмнение има таланта да осъществи тази амбиция,” изтъква „Съндей телеграф”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!