Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британските коментатори вещаят труден мач за Анди Мъри срещу Григор Димитров

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Британските спортни коментатори очакват, че днешният четвъртфинален мач в Уимбъдън между Григор Димитров и Анди Мъри ще бъде сред най-трудните за британския тенисист. Медиите на Острова припомнят, че двамата вече са се изправяли четири пъти един срещу друг. Шотландецът е печелил три от срещите, но последната - на полуфинала в Акапулко през март, завърши с победа за българина.

Димитров знае, че ще трябва да играе по-добре в сряда, ако иска да застраши миналогодишния шампион от "Уимбълдън". Но той влиза в това състезание като победител от последния мач между двамата и има самочувствието на шампион
, отбелязва "Дейли мейл".

Таблоидът посочва, че Мъри и Димитров са много близки, но българинът е обещал да остави приятелството си в съблекалните преди срещата.

На корта Димитров ще бъде най-сериозното предизвикателство за Мъри, който без усилие се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън
", отбелязва "Дейли телеграф".

Лора Робсън
, която е № 2 в британския женски тенис, очаква сблъсъкът да бъде сред най-вълнуващите на турнира. И двамата са в блестяща форма. За Григор с право се говори, че е сред младите играчи, които съвсем скоро ще вземат титла от Големия шлем, посочва тенисистката.

Би Би Си също прогнозира труден мач за Мъри срещу Димитров. В материал, озаглавен "От Бейби Федерер до българския Бекъм", медията изтъква, че Димитров вече е излязъл от сянката на тенис звезди, с които често е сравняван.

Димитров е невероятно добър играч и Мъри знае, че той е опасен. Той е добър в защита и в нападение и ще изправи Анди пред изпитание, на каквото той не е бил подлаган досега
, казва пред Би Би Си един от най-известните тенис коментатори Джон Лойд.

Самият Мъри призна, че играта на Димитров се е подобрила значително през последната година. Той ще бъде труден съперник, но аз се чувствам добре и напредвам добре и трябва да очаквам по-големи предизвикателства на този етап от Големия шлем, посочва британецът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!