Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК събра над 900 хиляди лева за пострадалите от наводненията

| обновено на 03.07.14 в 12:28
Христо Григоров
Снимка: БГНЕС

Над 900 хиляди лева са събрани от дарителската кампания на Българския червен кръст в помощ на пострадалите райони при наводненията в Североизточна България. Общественият съвет към организацията ще помогне за разпределянето на парите, каза за "Хоризонт" председателят на Червения кръст Христо Григоров:
Тези набрани средства ще бъдат изразходвани за най-пострадалите региони. В момента това е Добрич, частично ще бъде подпомогнато Велико Търново и най-голямата част ще бъде насочена към "Аспарухово". Тези пари ще отидат за подпомагане на хората в уреждане на техните битови проблеми, в подпомагане на хората при възстановяване на къщите, така че заедно с българския народ ние ще продължим тази кампания. Хората ще имат нужда дългосрочно от помощ. 

Благотворителната кампания с изпращане на SMS към номер 14 66 продължава. Българското национално радио и регионалните му радиостанции също се присъединиха към кампанията. Генералният директор на медията Радослав Янкулов дари чек с равностойността на близо пет хиляди лева по сметката на БЧК:
По отношение на бързината ние не поставихме рекорд, просто продължихме традицията, за да бъдем полезни с информация. По отношение на помощта, наистина много бързо организирахме едни кутии, казано по най-делничния начин. Това, което успяхме да направим се изразява в следния чек.
До една седмица Българският червен кръст ще разполага с точни данни за нуждите на хората от пострадалите райони на България. За по-голяма прозрачност при разпределението на средствата в Обществения съвет към БЧК влизат представители на държавни институции, обществени и частни медии.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!