Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ, БСП и ДПС се разбраха за програмата на парламента

| обновено на 08.07.14 в 13:11
Снимка: БНР

БСП, ДПС и ГЕРБ успяха да постигнат съгласие на политическите консултации при председателя на парламента Михаил Миков за приоритетите в законодателната дейност. Утре Народното събрание ще  започне работа с програмата, гласувана миналата сряда. Партия "Атака" не участва в разговорите.

БСП, ДПС и ГЕРБ се разбраха да подкрепят програмата на Народното събрание от миналата седмица, която да се обсъжда от утрешното заседание на парламента. Идният вторник парламентарните сили ще проведат втори кръг от политически консултации, съобщи председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов:

Ако има предложение за актуализация на бюджета в частта му за Здравната каса, ние сме готови да участваме в разискванията. Днес следобед представители на ръководството на парламентарната група на Коалиция за България, заедно с Емил Райнов - заместник-председател на Комисията по здравеопазване, ще имат среща с представители на Националната здравноосигурителна каса и на Лекарския съюз и в случай, че бъде приета актуализацията на заседание на Министерския съвет в сряда, ние сме готови да разглеждаме актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса

ДПС ще подкрепи в програмата на парламента да се обсъди актуализация на бюджета на НЗОК, заяви след консултациите лидерът на движението Лютви Местан:

Ако Министерският съвет предложи проект за актуализация на бюджета на НЗОК и в тази част и на републиканския бюджет, парламентарната група на ДПС ще подкрепи предложение за актуализация на бюджета. Не ме питайте за конкретните параметри, защото това е въпрос от изключителните компетенции на Министерския съвет, но Движението за права и свободи е на категорична позиция, че тежкият проблем в сектор "здравеопазване" трябва да бъде решен.

Консултациите за законодателната програма се наложиха, след като миналата седмица ГЕРБ и "Атака" решиха да бойкотират заседанията. Разговорите се проведоха във формат: лидерът на ДПС Лютви Местан, председателят на парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Депутатите от "Атака" не участваха в преговорите.

От ГЕРБ настояха в дневния ред да бъде включена актуализацията на бюджета на Здравната каса с 500 милиона лева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Поредица консултации за работата на парламента до края на мандата

Поне три консултации за приоритетите на парламента до края на мандата ще се проведат днес. Председателят на Народното събрание Михаил Миков покани лидерите на парламентарните партии, за да обсъдят дневния ред за пленарната седмица. Инициативата дойде от..

публикувано на 08.07.14 в 07:38