Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашки се образуваха пред застрахователните компании в Благоевградско

Снимка: БГНЕС

Опашки се образуваха пред офисите на застрахователи в Благоевградско, тъй като стотици са засегнатите автомобили от вчерашната градушка. Основният въпрос, който задаваха хората, е дали пълното автокаско покрива щети от природни бедствия. Някои се оплакаха, че такава възможност не е записана в общите условия на договора. Застрахователи обаче потвърдиха, че ще изплащат обезщетенията. Някои са получили указания от централите си да приемат с предимство заявленията от клиенти, чийто автомобили са пострадали от градушката.

Работим приоритетно към случилото се вчера в столицата и пострадали автомобили от нашия регион, каза представител на застрахователната компания.

Застрахователи обявиха, че с оглед ситуацията и струпването на хора пред офисите ще работят с удължено работно време, включително и в почивните дни. Удължава се и срокът за заявяване на щетите, който до момента е пет работни дни.

Отпада бележката, която се изискваше досега от метеорологичната служба и уведомлението се увеличава от пет работни дни на 25, обясни служителят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!