Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна и НАТО обсъдиха задълбочаване на специалното си партньорство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският външен министър Павло Климкин и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен обсъдиха в Брюксел перспективите за задълбочаване на отношенията на специално партньорство на Киев с алианса. Климкин също така е осведомил Расмусен за резултатите на тристранните преговори между Украйна, ЕС и Русия по прилагане споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС.

Държавното ръководство на Украйна изготвя своя стратегия за външната политика на страната, каза в интервю на руския вестник "Комерсант" Павло Климкин. Той нарече "мит" евентуалното членство на страната в НАТО. Темата не се обсъжда, защото липсва съответният консенсус в украинското общество и в политическото управление на страната, посочва Климкин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЕС добави още 11 имена към списъка на хора със замразени активи и забрана за пътуване заради конфликта в Украйна

Европейският съюз добави още 11 имена към списъка на хора със замразени активи и забрана за пътуване заради подкопаване на териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна. Така общият брой на персонално санкционираните заради..

публикувано на 11.07.14 в 15:25

Руските специални служби задържаха деветима диверсанти от Украйна

Руските специални служби са задържали деветима граждани на Украйна, които са заподозрени в подготовката на диверсии. Предполагаемите диверсанти са на възраст от 20 до 46 години и били арестувани в един от крайните квартали на Москва - "Жулебино", където..

публикувано на 11.07.14 в 11:59

Валерий Иванович: Операцията в Източна Украйна е планирана отдавна

Според жителя на град Горловка Валерий Иванович операцията в Източна Украйна е планирана отдавна. В интервю за "Хоризонт" той каза, че политиката играе много силна роля в случая, а големите залежи на въглищата не са повлияли особено върху мотивацията..

обновено на 12.07.14 в 12:50