Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автомобилният завод край Ловеч започва да изнася коли и в Сърбия

Снимка: greatwall.bg

Автомобилният завод край Ловеч започва да изнася моделите, произвеждани в България и в Сърбия. Договорът с партньорите от западната ни съседка вече е подписан, а първите автомобили за там ще потеглят в началото на септември.

От началото на годината заводът край Ловеч е произвел над 2 000 автомобила. Половината от тях са за пазарите в Македония и Италия, а останалите се продават успешно у нас, съобщи директорът на завода Андон Димитров. Той допълни, че интересът към родните джипове и пикапи е голям.

В момента стартираме доста пазари. Сега сме пред финален договор с румънците. Финални преговори завършват с Унгария и Чехия. Почваме преговори с Гърция и  Турция. Така, че постепенно пазарите ще е увеличават и бройките продажби. Ние работим в момента с един голям буфер на склад, докато пуснем тези пазари, съответно след това започваме да работим по системата те поръчват, ти произвеждаш.

Директорът на автомобилния завод край Ловеч каза още, че през тази година ще бъдат произведени общо 5 000 возила от двата модела и техните модификации, а след подписването на новите договори бройката ще се увеличи значително. Капацитетът на завода е 50 хиляди автомобила годишно. В момента там работят 200 човека, но при увеличаване на производството ще бъдат наети още работници – специалисти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!