Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промените в британския кабинет, направени от премиера, са в правилна посока, показва проучване

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Промените в британския кабинет, направени през седмицата от премиер Дейвид Камерън, са в правилна посока, показва проучване на общественото мнение.

Промените в правителството увеличават шансовете на консерваторите на следващите общи избори догодина, тъй като повечето гласоподаватели одобряват новия министерски екип, показва нова анкета. Шест на всеки десет гласоподаватели смятат, че разместванията, довели до понижаване в длъжност на Майкъл Гоув – от министър на образованието до председател на парламентарната фракция - и назначаване на повече жени, са стъпка в правилната посока за торите.

Разбираемо е, че промените получават най-положителен отзив сред привържениците на консерваторите. Прави впечатление обаче, че и близо половината от гласувалите за националистическата Партия за независимост на Найджъл Фарадж са одобрили промените. Назначаването на Филип Хамънд за външен министър и Майкъл Фалън за министър на отбраната, които са отявлени евроскептици, определено се е харесало на националистите, коментира днес „Сънди телеграф”. Дори 45 процента от привържениците на лейбъристите смятат, че промените са за доброто на консерваторите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!