Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания ще настоява за по-твърди санкции срещу Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън обвини Франция и Германия, че не са достатъчно твърди по отношение на Русия след инцидента с малайзийския самолет.

Великобритания ще настоява за по-твърди санкции срещу Русия на срещата на външните министри на Европейския съюз в Брюксел.

Премиерът Дейвид Камерън заяви, че свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна е повратен момент за Москва.

Външните министри от ЕС вероятно ще насочат вниманието си към ускоряване и разширяване на санкциите срещу Русия, но Камерън отбеляза, че се наблюдава неохотност сред някои европейски страни да предприемат по-решителни действия. Той посочи конкретно Франция и плана й да продаде хеликоптероносачи "Мистрал" на Русия точно преди срещата в Брюксел. Страни като Германия и Италия, които са зависими от доставките на руски газ, също не проявяват достатъчно твърдост според Камерън.

Политическите наблюдатели на Острова сега са песимистично настроени за постигането на договореност за много по-строги и всеобхватни ограничения за ключови руски фирми в сферите на енергетиката, финансите и отбраната, особено след изтекла информация от френски и германски дипломатически източници, че Париж и Берлин едва ли ще подкрепят американско-британския план.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!