Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Гърция провежда мащабна акция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Гърция провежда мащабна акция срещу нелегални имигранти, продажба на наркотици и нелегална търговия със стоки.

В Атина и туристическите райони по островите се провежда полицейска акция срещу нелегални имигранти с фалшиви документи. Много от тях правят опит да напуснат страната от регионалните летища, като смятат, че там контролът е занижен от силния поток на туристи. Ежедневни са арестите по летищата на Гърция. Често нелегалните се снабдяват с фалшиви паспорти на друга европейска страна. В последните дни има два случая на сирийци, които се опитаха от островни летища да излетят за европейски градове с фалшиви български паспорти.
В големите градове се извършват полицейски акции по заведения и нелегални пазари. Арестувани са много лица за разпространение на наркотични вещества и продажба на нелегално внесена стока.
Засилена е и охраната на туристическите райони, както и на плажовете, където туристите поради невнимание стават жертва на крадци.
По време на полицейска акция в Александруполис са задържани двама българи за нелегален внос и продажба на цигари и алкохол.
Екипи на пътна полиция извършват денонощно проверка на автомобилите и на документите на пътуващите в тях. Проверките са в рамките на акцията срещу нелегалния трафик на хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!