Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доклад за българския участък на "Южен поток" подчертава ползите от газопровода

Снимка: www.south-stream.info

Публикуван е докладът за оценка на въздействието върху околната и социалната среда на българския участък на газопровода „Южен поток". Това съобщават от компанията „Южен поток транспорт“.

Докладът потвърждава заключенията, че строителството и експлоатацията на тръбопровода в морските води не се очаква да има значително влияние върху екологията на Черно море и българския бряг, където морският газопровод излиза на суша, поясняват от компанията "Южен поток транспорт".

От консорциума изтъкват, че проектът за българската част временно ще донесе известни икономически ползи в резултат на допълнителните възможности за трудова заетост и увеличено търсене на продукти и услуги по време на строежа. Докладът очертава смекчаващи и защитни мерки, които да гарантират, че газопроводът няма да окаже значително отрицателно въздействие върху околната среда. От "Южен поток транспорт" съобщават още, че ще се проведат консултации с неправителствени и с местни организации във връзка с доклада, а гражданите са поканени да посетят отворените консултативни срещи във Варна и региона. Графикът на срещите може да бъде намерен на интернет страницата на компанията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!