Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бареков: Предадох "архивни извадки" от досието на Борисов

| обновено на 30.07.14 в 15:22
Снимка: БГНЕС

Николай Бареков се яви в Софийската градска прокуратура, където беше призован заради документи, които според него съдържат "архивни извадки от досието" на Бойко Борисов с данни за извършени престъпления. До главния прокурор е постъпила и молба от председателя на ГЕРБ "несъстоятелните твърдения" на Бареков да бъдат проверени и резултатите огласени. 

Лидерът на "България без цензура" обяви, че е предал документите, свързани с Бойко Борисов. Той обясни, че ги е получил в бял плик преди десет дни и посочи, че Бойко Борисов се опитва чрез медиите да се саморазправя с него, защото няма кой да каже истината за лидера на ГЕРБ и управлението му. 

Петте документа, предадени от Бареков, съдържат строго секретна информация - рапорти и справки. Там е и самоличността на агента, който е "жив и здрав и се надява в най-скоро време да даде показания в прокуратурата" за онова, което той е предал там.

Магистратите трябва да проверяват и сигнал за незаконно финансиране на "България без цензура" от банкера Цветан Василев. Той е подаден от Яне Янев и е част от разследването за КТБ, съобщават от прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата започна работа по сигнали на Николай Бареков, Бойко Борисов и Яне Янев

Софийската градска прокуратура (СГП) ще провери сигнала на лидера на "България без цензура" Николай Бареков срещу председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. На 28-и юли е постъпил сигнал до главния..

публикувано на 30.07.14 в 12:11