Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американска инвестиция спаси от закриване гръцката компания за производство на отбранителни системи

Снимка: БГНЕС

Американска инвестиция спаси от закриване гръцката компания за производство на отбранителни системи. Атина ще печели по 13 милиона долара годишно от съвместно производство на боеприпаси.

Американска компания подписа с гръцкото министерство на отбраната военна спогодба за съвместно производство на бойни и тренировъчни боеприпаси за хеликоптери тип "Апачи". В гръцките оръжейни заводи стартира и производство на ракети за нуждите на военно-въздушните сили на САЩ. Военната спогодба е за 5 години.

На официалното подписване в Атина американската страна подчерта, че договорът е постигнат след няколко години преговори и е взаимно изгоден за двете страни. Гръцкият военен министър Димитрис Аврамопулос заяви, че оръжейната компания излиза от кризата.

Американската компания желае също да използва съоръженията на гръцката фирма в град Егио като транзитен център за обслужване на товарните трансфери към Балканите.

Синдикатът на работещите в оръжейната промишленост също остана удовлетворен от запазването на работните места в сектора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!