Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според ВМРО и НФСБ Близнашки е избързал с номинацията на Кристалина Георгиева

Снимка: БГНЕС
ВМРО и НФСБ смятат Кристалина Георгиева за неподготвена за поста Върховен представител на ЕС по външната политика. Според лидера на НФСБ Валери Симеонов трябвало е на този пост да бъде номиран Слави Бинев.

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов служебният премиер Георги Близнашки не е трябвало да избързва с номинацията на Кристалина Георгиева. Тя е трябвало, според него, да се срещне с лидерите на политическите сили, представени в  ЕП, и да им представи визията си за развитието на европейската дипломация. И лидерът на НФСБ Валери Симеонов, смята, че Георгиева не е подготвена за този пост, който е много важен.

Симеонов съобщи, че от Патриотичния съюз са поискали среща със служебния премиер за премахването на "мъртвите души" от избирателните списъци:

Ние ще настояваме, ще изискаме при срещата с господин Близнашки, на първо място да се изчисти максимално избирателният списък, тъй като той може да доведе, както е до момента, до огромни деформации в изборните резултати. Ние смятаме, че и ден не трябва да бъде губен. Прекалено е малко времето, прекалено много са констатираните до момента нарушения, които вече са като утъпкана пътека.


Според Каракачанов българските изселници от Турция трябва да гласуват само в дипломатическите ни представителства в югоизточната ни съседка. Право на това според него трябва да имат само тези от тях, които живеят постоянно в страната ни. Каракачанов  изрази смущението си, че българското външно министерство, не е  реагирало на думите на новоизбрания турски президент Ердоган, че победата му е победа за Македония, Косово и Босна:

Изказването му, че неговата победа е победа за "голяма Турция", че неговата победа е победа и за Прищина, и за Скопие и Сараево, за пореден път дава една илюстрация какви са амбициите на турската външна политика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!