Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Бели нощи" започва в Бели извор

Снимка: http://beliizvor-vr.com

Третото издание на фестивала "Бели нощи", който се провежда във врачанскто село Бели извор, започва днес (15 август), съобщи кметът на населеното място Кирил Илиев. Тази година на сцената ще се изявят и танцьори от македонския град Кичево. Танцовият състав "Бисер" от югозападната ни съседка ще се изяви тази вечер, като началото на концерта им е от 21 часа.

Програмата се допълва в събота с изпълнения на Ирина Паскалева и Юри Крумов, а в неделя майсторството си ще покажат колективите от местното читалище.

Фестивалът "Бели нощи" беше проведен за първи път през 2012 г. Тогава в програмата му се включиха самодейци от читалище "Пробуда 1931" във врачанския квартал "Бистрец" и читалище "Милин камък" в Мраморен. Миналата година на сцената в Бели извор се изявиха местни самодейци, както и гастрольори от читалището в Софрониево и оркестър "Пловдив".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Становище на Община Видин за предстоящ ремонт на улица „Константин и Фружин“

Община Видин разпространи становище във връзка с асфалтирането на улица "Константин и Фружин" в града. Живущите там са подавали редица сигнали и чакат да бъде положен асфалт от 40 години. Ремонтните дейности са били предвидени в капиталовата програма за 2023 година, но са отложени поради забавянето на приемането на проектобю джета за тази година,..

публикувано на 09.07.24 в 12:06

Възстановиха движението по Е-79 край Дунавци

Възстановено е движението по път I-1 Видин – Ботевград в района на Дунавци , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществяваше в една лента заради катастрофа по-рано днес. 

публикувано на 09.07.24 в 10:34

Катастрофа затруднява движението по Е-79 край Дунавци

Временно движението по път I-1 Видин – Ботевград,   в района на Дунавци, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  Трафикът се регулира от пътни знаци и "Пътна полиция".​

публикувано на 09.07.24 в 09:39

Деца изучават религия в Клисурския манастир

Вече пета поредна година светата обител събира малчугани от цялата страна.   По традиция лятното училище се провежда през месец юли. За пета година деца от Видинска епархия, и от други градове на страната, изучават религия в Клисурския манастир. Идеята е осъществена благодарение на Видинския митрополит Даниил , сега Патриарх на българската църква,..

публикувано на 09.07.24 в 08:48

Музеят във Враца организира образователна игра за деца

Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца продължава с активностите за деца през това лято. За днес, 9 юли, е предвидена образователната игра "Рисунките и символите на праисторическия човек" . Тя е подходяща за деца на възраст от 8 до 13 години. Повече за летните активности разказа Тихомир Машов , завеждащ отдел "Музейни образователни..

публикувано на 09.07.24 в 08:25

Две врачански детски градини търсят нов директор

Обявиха конкурс за директори на две детски градини във Враца. Вакантните места са за детските заведения с имена "Знаме на мира" и "Славейче". Според информацията от Община Враца, това е втория опит за назначаване на титуляри на постовете, след като при първия такъв не се намери и временно на постовете останаха заместници.  Конкурсът ще е на два етапа..

публикувано на 09.07.24 в 07:40

Снимката на 8 юли 2024 година

На тържествено събрание служители на Министерството на вътрешните работи в област Видин получиха почетни грамоти  по случай професионалния си празник, който беше отбелязан на 5 юли. Общо 66 служители от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) и 15 от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" бяха наградени, а директорът на ОДМВР старши..

публикувано на 08.07.24 в 18:00