Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер: Има интерес към КТБ от мощен финансов фонд

| обновено на 19.08.14 в 17:23
Снимка: БГНЕС

Мощен финансов фонд проявява интерес към банка КТБ, заяви премиерът Георги Близнашки. Засега са проведени предварителни разговори:

Става дума за фонд, базиран във Виена, който е участвал в приватизацията в Чехия, в Русия и в редица други страни. Просто тези хора се представиха пред нас. Дадоха надежда, че в рамките на десетдневен срок ще направят своите предложения. Те се опитват да обединят всички акционери да застанат зад тях, за да могат да действат с развързани ръце. Казаха ми, че са много смели хора. Те казаха – други ни наричат луди и имат желанието нещо да направят. Какво ще стане, ми е трудно да кажа отсега.

Правителството е отворено за диалог с финансисти и банкери, посочи премиерът Близнашки и добави, че по-конкретна информация ще предостави след десет дни.

От 17.30 часа пред БНБ отново ще има протест на вложители в банката.

По време на Националното съвещание на ръководството на МВР професор Георги Близнашки призова структурите на  министерството да се концентрират върху пресичането на търговията с гласове.

Премиерът е заявил, че е необходима превантивна работа, а гражданите да бъдат насърчени да съдействат на правоохранителните органи за предотвратяване на този тип престъпления:

Органите на реда трябва да отмерят редиците на своите стари познайници, да се индентифицират онези лица, които през последните пет години са участвали в подобно явление. Добрата новина беше, че е разбита първата група за купуване на гласове, така че има изключително сериозни намерения.

Премиерът заяви, че следващата седмица се очаква да започне работа и Изборният борд към Министерския съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!