Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторите с политически условия за участие във властта

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок обяви политическите искания, които ще постави, ако участва в следващо управление. Ще се настоява в излъченото след изборите правителство да не участват Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Симеон Дянков, става ясно от декларация на Реформаторите. 

Реформаторският блок ще участва в реформаторско дясно центристко правителство, което да отстрани БСП, ДПС и производните им от управлението на страната и да подготви проект до 2016 година за промени в конституцията  и избори за Велико народно събрание заедно с президентските избори през 2016 година.

 
Политиката на реформаторите ще включва пълно разследване на политическите и икономическите зависимости на последните управления, създаване на анкетна комисия за разследване на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и другите скандални назначения на държавни позиции, осигуряване на пълна публичност на договорите за "Южен поток" и другите големи инвестиционни проекти, разследване на дейността на КТБ и събиране на кредитите на трезора, което според Реформаторите ще нанесе Публични и икономически удар по политическата мафия. 

За постигане на политическите си цели Реформаторският блок ще се стреми към съставянето на правителство, в което позициите на министър-председател, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са заемали тези позиции в миналото.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!