Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майки ще протестират в Благоевград заради закъснения на надбавките

Снимка: БГНЕС

Майки ще протестират от 19.00 часа днес пред Дирекция “Социално подпомагане” в Благоевград. Причина за растящото им недоволство е редовното закъснение на обезщетенията за майчинство и детските надбавки.

Организатор на протеста е Людмила Манова, председател на Обществения съвет в Благоевград. Тя бе и едно от лицата на протеста миналата година срещу монополите и отказа на държавата от социална политика.
Провокирани сме от поредното закъснение, и то доста голямо, на детските надбавки. В началото на месеца закъснението на майчинството, което закъсня с осем, девет дни. Това не е нормално, според нас, защото много хора разчитат на тези пари, за да изхранят децата си.
Изплащането на помощта за отглеждане на дете се извършва първо до 15-о число за майчинството и от 15-о до 30-о за детските надбавки. Майките настояват да има фиксирана дата за превеждането на парите, така както има за пенсиите и за заплати.
На протеста се очаква да бъде приета декларация, адресирана до служебното правителство:
Надявам се в най-кратки срокове, наистина следващия месец вече да имаме фиксирана дата, за да знаем в крайна сметка кога получаваме тези пари, посочи Манова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!