Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близнашки: Служебното правителство е крайно затруднено финансово

Снимка: БГНЕС


Служебното правителство е крайно затруднено във финансов план, заяви в Благоевград премиерът Георги Близнашки. По думите му, спрените плащания от европейските фондове и непредвидените разходи за извънредни ситуации поставят страната на много сериозно изпитание. По повод отказаните оставки в ДКЕВР Близнашки коментира, че общественото недоволство от регулатора ще се увеличава.

Отказа на членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да си подадат поисканите им оставки Близнашки коментира:

Да стоят колкото искат, но това ще бъде една институция, която просто каквото и да направи оттук нататък, ще предизвиква нови и нови вълни на обществено неодобрение. Този състав на ДКЕВР носи голяма, огромна вина, за тежкото положение, което се създаде в енергетиката, защото към средата на следващата година ще има вече нарастване на дупката до 3 милиарда и 800 хиляди лева.

Енергийният борд е алтернативното решение до голяма степен, защото именно там ще трябва да се формират позиции, с които ДКЕВР така или иначе ще трябва да се съобразява.

Ние нямаме никакво намерение да вземаме страна в предизборната борба. Твърдя изключително категорично - никаква чистка няма, върху мен не се упражнява никакъв натиск от страна на която и да било политическа партия, заяви още служебният премиер.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!