Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловешка област няма опасност от наводнения от преливане на реки и язовири

Снимка: Светослав Цветанов

В Ловешка област няма опасност от наводнения от преливане на реки и язовири, въпреки обилните дъждове тази седмица. През последното денонощие на места в региона са паднали над 30 литра на кв. м.

Най-много дъжд е валял в Ловеч, но въпреки това нивото на река Осъм не се е покачило. Началникът на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Владимир Кацарски съобщи, че всички водоеми са проверени:

Няма констатации, които да ме притесняват. Има достатъчно обем за евентуално повече дъждове. Състоянието на стените е в прилично състояние. Проблемите не идват от основните корита. Проблемите идват от такива дерета, както стана в Гложене. Дойде дере, в което досега и вода не текла. А това няма как да го прогнозираме, за всяко едно дере да се предприемат мерки.

Според Кацарски сигналите за наводнения  тази година са значително повече от миналата. От началото на 2014-а екипите на "Гражданска защита" в Ловешко са реагирали на 70 сигнала за отводняване на къщи, дворове, мазета, обществени сгради и улици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!