Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпусна 11 млн. лв. за линейки и ремонт на болници

Снимка: БГНЕС

Допълнителни 11 милиона лева отпусна правителството за спешната и психиатричната помощ. Министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков уточни, че 7 млн. лв. ще отидат за закупуване на линейки, 2 милиона  за ремонт на психиатричните болници у нас и още 2 милиона  за ремонт за изолацията на Трета градска болница в столицата. Две мерки предлага здравният министър за кадровото обезпечаване на Бърза помощ.

Променихме 34-та наредба, по която текат специализациите на медицинските специалисти. По отношение на финансирането спешната помощ би трябвало да бъде абсолютен приоритет на държавната власт въобще. Допускам, че до края на мандата на служебното правителство, по отношение на заплащането на колегите от "Бърза помощ", няма да бъдат предприети мерки.

По-рано подуправителят на Здравната каса Динчо Генев опроверга информациите, че Надзорният съвет на Касата ще гласува предложение за мораториум за включването на нови лекарства в позитивната листа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Динчо Генев: Утре на заседание на Надзорния съвет на Касата ще бъде представен анализ как да се спестят средства от бюджета й

Подуправителят на НЗОК Динчо Генев заяви, че Надзорният съвет на Касата не е обсъждал предложение за мораториум за включването на нови лекарства в позитивната листа. Досега в Здравната каса е правен анализ как се отразява върху бюджета ѝ..

обновено на 24.09.14 в 17:54