Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националисти нахлуха в сградата, където се намира ЦИК

Представители на една от националистическите организации нахлуха в сградата, където се намира и Централната избирателна комисия. От Националната служба за охрана отказаха да потвърдят дали това са активисти на политическа партия.  От ЦИК окачествиха инцидента като "варварски" и "вандалщина". Говорителят на комисията Цветозар Томов каза:

Охраната на сградата реагира веднага и за няколко минути те са задържани и изолирани в едно от помещенията на сградата. Няма официална информация какво са искали. С комисията се срещнаха представители на охраната на сградата, НСО, обясниха инцидента, обясниха, че те имат някакви искания към ЦИК и желаят да се срещнат с представител на Комисията. Комисията разгледа тази информация и реши, че с хора, които по този начин се опитват да контактуват с Комисията, няма да се срещаме. Има си легитимен начин, по който могат да се отправят искания към ЦИК. Този начин е варварски.

Комисията е напълно открита за контакти и досега не е отказвала среща на политически представители или граждани, пожелали среща, уточни Томов и допусна проявата да е плод на желание за медийна изява.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!