Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Христосков се надява да няма блокиране на обсъжданията на бюджета

Снимка: БГНЕС

Социалният министър Йордан Христосков изрази надежда, че краткият срок за обсъждане на актуализацията на бюджета в Националния съвет за тристранно сътрудничество няма да доведе до блокиране на обсъжданията. От Министерския съвет обещаха да публикуват параметрите на актуализацията в неделя вечерта, тристранката е в понеделник, а кабинетът ще обсъди новия бюджет в сряда. 

Ние многократно заявявахме къде са дефицитите, за какво са необходими средства. Ясно е, че в НЗОК има допълнителен дефицит въпреки актуализацията с още около 100 милиона лева. Другите министерства също министрите обявяваха предварително какви са нуждите. Известно е, че в приходната част има един дефицит около 1 милиард и 50 милиона лева, така че няма проблеми при добра воля работодателите и синдикатите да се запознаят, макар и в краткото време, и да изразят своето становище на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в понеделник от три часа, каза Йордан Христосков.

Той припомни, че дефицитът в социалната сфера е около 52 милиона лева. По-голямата част от тях - 35 милиона, са необходими за социални помощи поради по-големия брой подпомагани хора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

НЗОК иска актуализация на бюджета със 100 млн. лева

Надзорният съвет на Здравната каса гласува предложение за 100 милиона лева нова актуализация на бюджета на НЗОК. Взето е решение от Надзорния съвет да се предложи на министъра на здравеопазването да внесе проектозакон за актуализация на бюджета на..

обновено на 25.09.14 в 15:11

Георги Близнашки: Актуализацията на бюджета е неизбежна

Актуализацията на бюджета е неизбежна, заяви служебният премиер Георги Близнашки . В Добрич той обясни, че правителството има точни данни за газовите запаси на страната: Още в началото на месец септември подписах заповед за пълненето на..

публикувано на 25.09.14 в 13:50